Fatsa'da TKDK Toplantısı

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Ordu İl Koordinatörlüğü tarafından Fatsa ilçesinde IPARD 2 programının tanıtım toplantısı gerçekleşti.

Fatsa'da TKDK Toplantısı
IPARD 2 programının birinci programa ek olarak yeni sektörleri de içerdiğini belirten TKDK Ordu İl Koordinatörü Ethem Gözkonan, manda ve kaz yetiştiriciliği ile mantar yetiştiriciliğinin eklendiği yeni programda, mevcut sektörlere ek olarak yumurta tavukçuluğu ve yenilenebilir enerji başlıklarının da destek kapsamına alındığını söyledi.



TKDK tarafından 42 ilde uygulanmakta olan programın bir önceki programa göre daha cazip imkanlar sunduğunu ifade eden Gözkonan, "Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar başlığı altında hibe desteği sağlanan hayvancılık işletmelerine hibe oranı dağlık alanda ve genç çiftçi olması durumunda yüzde 70’e kadar çıkıyor. Çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve iş geliştirme tedbiri kapsamında hibe desteği sağlanan; bitkisel üretim, arıcılık, zanaatkarlık ve katma değerli ürünler, kırsal turizm, kültür balıkçılığı, makine parkları ve yenilenebilir enerji sektörlerinde hibe oranları yüzde 65. yeni programda katma değeri yüksek, istihdam imkanı fazla olan projelere öncelik verilmesi, özellikle genç yatırımcılara, kadın girişimcilere ait projelerin ön plana çıkartılması hedefleniyor" dedi.

Fatsa İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erkan Ayaz yapmış olduğu konuşmada, “TKDK’nın IPARD 2 programı, bitkisel üretimden kırsal turizme, balıkçılıktan süt üreticiliğine kadar pek çok alanda üreticilere yatırım desteği sağlamaktadır. Bize düşen ilçemizi tüm gelişmelerden haberdar ederek potansiyeli aktif üretime çevirmektir” diye konuştu.

Fatsa İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından konferans salonunda yapılan toplantıya Fatsa İlçe Tarım Müdürü Erkan Ayaz, TKDK Ordu İl Koordinatörlüğünden Ethem Gözkonan, köy ve mahalle muhtarları ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak: İHA