Eskişehir'den 9 Kişiye Umut Oldular

Eskişehir’de kalp krizi geçiren ve trafik kazasında yaralanan 2 gencin hayatlarını kaybetmesinin ardından bağışlanan organları 9 kişiye umut oldu.

Eskişehir'den 9 Kişiye Umut Oldular
Aralık ayının son haftası Eskişehir Devlet Hastanesinde kısa aralıklarla, iki gencin beyin ölümü gerçekleşmişti. Beyin ölümü gerçekleşen iki gencin organları aileleri tarafından bağışlanarak 9 kişiye umut oldu. Eskişehir de evinde kalp krizi geçiren 29 yaşındaki Özgür Üstküp ve Eskişehir de trafik kazası sonucu beyin kanaması geçiren Ferdi Çırakcı, kaldırıldığı Eskişehir Devlet Hastanesi Anestezi Yoğun Bakım Ünitesinde tedavi altına alındı. Hastaların kısa aralıklarla beyin ölümünün gerçekleşmesi üzerine aileleri organ bağışında bulunmayı kabul etti. Ankara ve İstanbul’dan gelen organ nakli ekipleri tarafından Eskişehir Devlet Hastanesinde gerçekleşen başarılı bir operasyonla alınan organları,organ bekleyen 9 hastaya hayat verdi.

Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü, yaptığı açıklamada, "Organları ailesi tarafından bağışlanan merhum gençlerimize Allah’tan rahmet acılı ailelerine sabır diliyor ve bu duyarlı davranışları için şükranlarımızı sunuyoruz. Toplumumuzu organ bağışı konusunda duyarlı olmaya davet ediyoruz.
Kaynak: İHA