'Engelsiz' Taksiler Kocaeli Caddelerinde

Tekerlekli sandalye kullanan vatandaşlara randevu sistemiyle ücretsiz hizmet veren taksiler, engelli bireylerin sağlık kuruluşlarına ulaşımları başta olmak üzere eğitim ve sosyal hayatlarında da kolaylık sağlıyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren "Engelsiz Kocaeli Taksi", engelli vatandaşlara ücretsiz hizmet sağlıyor.

Randevu sistemiyle planlı şekilde yürütülen "Engelsiz Kocaeli Taksi" hizmeti sayesinde tekerlekli sandalye kullanan bireylerin ev dışındaki ihtiyaçlarını kolaylıkla karşılamaları sağlanıyor.

Sağlık kuruluşlarına ulaşım başta olmak üzere eğitim ve sosyal hayata ilişkin taleplere cevap verilen hizmette, gerekli evraklarla kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra "444 11 41" numaralı çağrı merkezinden randevu alınabiliyor.

Plansız gelişen ihtiyaç durumlarında ise randevu sisteminin müsaitlik durumuna göre engelli bireylere yardımcı olunuyor. Özel donanımları sayesinde tekerlekli sandalye kullanıcısı ve refakatçisinin rahatça seyahat etmesine imkan tanıyan 5 "Engelsiz Kocaeli Taksi" aracı, Kocaeli caddelerinde hizmet veriyor.

Belediyeden yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen 18 yaşında fiziksel engelli oğlu bulunan Asiye Öndeş, hizmetten memnun olduklarını ifade ederek, diğer taksilere binmenin hem zahmetli hem de maliyetli olduğunu anlattı.

Öndeş, "Hem ücretsiz hem de zahmetsiz olarak oğlumun hastane ve diğer işlerini halledebiliyoruz. Yaptığı bu hizmetlerden dolayı Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'na teşekkür ediyorum." ifadesini kullandı.
Kaynak: AA