EKPSS Ve İşaret Dili Kursları Başladı

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezi (SEKOMER) ile Süleymanpaşa Halk Eğitim Merkezi’nin ortaklaşa yürüttüğü Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) ve İşaret Dili kursları başladı.

EKPSS Ve İşaret Dili Kursları Başladı
Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi, geçtiğimiz yıl ilk kez açtığı ve büyük ses getirerek engelli vatandaşları Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı sınavına hazırladığı EKPSS kursunun ikincisinde eğitimlere başladı.

Engelli gençlerin istihdam edilerek üretken bireyler haline gelmesi amacıyla açılan kurs kapsamında 15 kursiyer nisan ayının ikinci haftasına kadar matematik, edebiyat, coğrafya ve tarih olmak üzere 4 ayrı branşta ücretsiz olarak eğitim görecek.

EKPSS kursunun yanı sıra yine Tekirdağ SEKOMER ile Süleymanpaşa Halk Eğitim Merkezi’nin ortaklığın da düzenlenen İşaret Dili kursu da 25 kursiyeri ile eğitimlere başladı.

İşitme engelli vatandaşlar için farkındalık oluşturmak, destek ve iletişimi arttırmak amacıyla işitme engelli yakını olan Süleymanpaşalı vatandaşlara öncelik verilerek açılan kursta 1. seviye işaret dili eğitimi verilecek.
Kaynak: İHA