Eğitimi Tamamlayan Girişimciler Belgelerini Aldı

Erzurum'da, Aziziye Belediyesi, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) işbirliği ile yapılan girişimcilik eğitimini tamamlayan kursiyerler belgelerini aldı.

Aziziye Belediyesi Konferans Salonu'nda 4 gün süren eğitimde, kursiyerlere, girişimcilik özelliklerinin sınanması, iş fikri geliştirme, iş planı kavrama ile iş planlı öğelerinin pekiştirilmesi gibi bilgiler verildi.

Törende konuşan Aziziye Belediye Başkanı Muhammet Cevdet Orhan, üretim ve istihdama katkı sağlayacak her türlü projenin destekçisi olduklarını söyledi.

Girişimcilik belgesi alındıktan sonra girişimci ruhuyla hareket etmek gerektiğine vurgu yapan Orhan, "İnşallah devletimizin sunduğu desteklerden faydalanarak girişimcilerimiz ile bölgemizde yararlı olacak çalışmalara imza atacağız. Bu ve buna benzer projelere kapımız her zaman açık." dedi.

Orhan, KOSGEB'in bölge için önemli faaliyetler sürdürdüğünü belirterek, şöyle konuştu:

"KOSGEB ile güzel çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Verdiğimiz girişimcilik kursundan, özellikte yeni iş kuran girişimciler ve mevcut KOBİ'lerimizin olabildiğince fazla faydalanması en büyük arzumuz. Ekonomimize katkı sağlayacak, özellikle ilimizde ve ilçemizde istihdam alanı oluşturacak her türlü proje önceliklerimiz arasında yerini almaktadır. Gençlerin önünü açan ve fırsat tanıyan çalışmaları nedeniyle TÜGVA Erzurum Temsilcisi Seyfullah Gülakar ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum."

Orhan, sertifika almaya hak kazanan kursiyerlere hayırlı olsun dileklerini iletti.

TÜGVA Erzurum Temsilcisi Gülakar da Aziziye Belediyesi ve KOSGEB ile anlamlı bir proje gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Gülakar, girişimcilik anlamında yeteneği olan ve hayallerini gerçekleştirme imkanı bulamamış her kesime hitap eden kursun bölgenin kalkınmasına ve istihdam ile üretime önemli katkı sağlayacağına dikkati çekerek, şu ifadeleri kullandı:

"KOSGEB'ten alınan girişimcilik eğitimiyle önemli de bir sermaye desteği sağlanacak. Kendi işinin patronu olmak isteyen kardeşlerimizin de bu anlamda önünü açmış olacağız. Bizimle birlikte bu projenin gerçekleşmesini sağlayan Aziziye Belediye Başkanımız Orhan ve KOSGEB yetkililerine teşekkür ediyoruz."

Konuşmaların ardından kursiyerlere belgeleri verildi.

Kaynak: AA