Dev Projenin İhalesi 5 Şubat'ta

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, 30 milyon maliyetli Fatsa Cumhuriyet Meydanı Projesi’nin 5 Şubat’ta ihale edileceğini açıkladı.

Dev Projenin İhalesi 5 Şubat'ta
Büyükşehir Belediyesinin kuruluşunun ilk yılında Fatsa Cumhuriyet Meydanı Projesi’nin önlerine geldiğini ve hiç düşünmeden çok yüksek maliyetine rağmen projeyi kabul ettiklerini belirten Yılmaz, “Cumhuriyet Meydanı Projesi’ne başlar başlamaz 30 milyon TL bizim cebimizden gitti. 30 milyon TL demek 17 ilçemizin bütçesinden fazla para demek. Fatsa Cumhuriyet Meydanı Projesi’ni 5 Şubat tarihinde ihaleye çıkıyoruz. ’Burayı 2018 yılında yapacağız’ demiştik. Cumhuriyet Meydanı Projesi’nde altında otoparkı olabilecek en güzel en fizibıl proje, Fatsamıza hayırlı olsun. Bu proje Fatsamıza çok yakışacak. Biz Cumhuriyet Meydanı’nı yapmamış olsaydık nereye ne yaparsak yapalım gelenler-gidenler görenler açısından Fatsa, o köşedeki mezbelelik bina ile anılacaktı. Şimdi çok şükür iş ihale aşamasına geldi. İyi ve güçlü bir müteahhitle birlikte istediğimiz tarihte burayı bitireceğiz. Fatsa’ya helali hoş olsun. Yaya geçidinin karşıya Atatürk Parkı’na bağlanması ile birlikte burası çok özel ve önemli markamız haline gelmiş olacak. Güzelliği ve görselliği bol bir meydan ortaya çıkmış olacak” dedi.



Cumhuriyet Meydanı Projesi’ni binaya rağmen yapmaya devam edeceğiz”

Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan ise Cumhuriyet Meydanı’nda bir tane yıkılacak bina kaldığını belirterek, “Bu projenin 5 Şubat 2018 tarihinde ihale edileceğini sevinçle öğrendik. Cumhuriyet Meydanı’nda 5 tane binanın yıkım kararı alınmış, 4 tanesi daha önceden yıkılmış, 1 tanesi mahkemelik olduğu için yıkılamamıştı. Burayı riskli yapı kapsamına aldırdık. Kamulaştırma davası ile birlikte hangisi daha önce biterse biz ona göre hareket edeceğiz. Bina sahibi riskli yapı konusuna itiraz etti, şu anda Karadeniz Teknik Üniversitesinde bu konu görüşmeyi bekliyor. Bu binanın yıkılması gecikse bile bu bina bizim projemizi yapmaya asla engel teşkil etmeyecek. Bu bina ayakta dursa bile biz projemizi yapmaya devam edeceğiz. Daha önce de söyledim. Fatsa Cumhuriyet Meydanı Projesi bizim en önemli projelerimizden bir tanesi” diye konuştu.

Kaynak: İHA