Denetimli Serbestlik Sanat Ve Girişimcilik Merkezi Projesinin Kapanış Etkinliği Yapıldı

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Denetimli Serbestlik Sanat ve Girişimcilik Merkezi Projesinin kapanış etkinliğine katıldı. Etkinlikte konuşan Vali Şahin, “Sosyal kalkınma olmadan ekonomik kalkınmamız bir yere kadar gidiyor, ondan sonra tökezlemeye hatta bazen sorun çıkarmaya başlıyor” dedi.

Denetimli Serbestlik Sanat Ve Girişimcilik Merkezi Projesinin Kapanış Etkinliği Yapıldı
İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından 2016 yılı Girişimcilik Mali Destek Programı kapsamında faaliyete geçirilen, Denetimli Serbestlik Sanat ve Girişimcilik Merkezi Projesinin kapanış etkinliği ve sergisi, İstanbul Adalet Sarayı’ndaki Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz Konferans salonunda gerçekleştirildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan’ın ev sahipliği yaptığı etkinliğe, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Başsavcı vekilleri, Adli Yargı Komisyon Başkanları, Adalet Komisyonu Üyeleri, Kalkınma Ajansı Uzmanları, Kurum Müdürleri, hakim ve savcılar ile memurlar katıldı.

Etkinlikte konuşan Vali Şahin, hem Kalkınma Ajansı Başkanı hem de bu projenin ortağı İstanbul Valiliğini temsil eden sıfatıyla salonda bulunduğu için mutlu olduğunu belirterek, “Bir şekilde suça bulaşmış, kanunların kendisine verdiği cezayı çekmiş ya da belli şartlarda çekmeye devam eden vatandaşlarımızın tekrar topluma kazandırılması noktasında bu tür faaliyetlerin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Sosyal kalkınma olmadan ekonomik kalkınmamız bir yere kadar gidiyor, ondan sonra tökezlemeye hatta bazen sorun çıkarmaya başlıyor. Dolayısıyla bunu birlikte ve dengeli bir şekilde götürmek zorundayız. Teknoparklar, araştırma geliştirme laboratuarları ya da akreditasyon sektörleri gibi alanlara yoğunlaştık ve ciddi destekler verdik. Müteşebbislere 3 Yüz Bin, 5 Yüz Bin hatta 7 Yüz Bin vermek yerine tüm müteşebbislerin ortak istifade edeceği hatta dışa bağımlılıktan kurtulacağı temel projelere destek verdik. Sosyal kalkınmayı, başta İstanbul olmak üzere özellikle bağımlılık başlığı altında ciddi şekilde ele aldık. Bakanlığımız sağolsun, Türkiye’ye yaygınlaştırılması yönünde bir politika belirledi” dedi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan ise, “Bakırköy Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğü’ndeki uzman doktor arkadaşımızın ifadesiyle Bin 250 insana dokunulduğunu öğrendik. Kendini dışlanmış, toplumun dışına itilmiş, uzaklaştırılmış hisseden insanlara bir şekilde devletin şefkatli elinin uzatıldığını düşündük. Bence asıl kazancımız budur. Biz İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı olarak bu çalışmalarla ilgili elimizden gelen her türlü desteği verme konusunda sizleri temin etmek isterim. Emeği geçen bu insanlara devletin şefkatli ellerini uzatan, bu çalışmalara katkıda bulunan tüm arkadaşlara şükranlarımız arz ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından, projenin sorumluları tarafından Vali Şahin ve Başsavcı Fidan’a ebru tablosu hediye edilirken, proje kapsamında tutuklu ve hükümlülere eğitim veren öğretmenlere plaket verilerek toplu fotoğraf çekimi yapıldı.

Vali Şahin, Başsavcı Fidan ile birlikte tutuklu ve hükümlüler tarafından yapılan tablolar ve hediyelik eşyalar sergisini gezdikten sonra adliyeden ayrıldı.
Kaynak: İHA