CÜ'de Kadavra Üzerinde Sinüzit Ameliyatı Eğitimi

Cumhuriyet Üniversitesi'nde (CÜ), kadavra üzerinde sinüzit ameliyatı eğitimi verildi.

CÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Üniversite Hastanesi Kulak Burun Boğaz Ana Bilim Dalı tarafından Tıp Fakültesi ek binasında düzenlenen eğitimde, Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Metin Önerci kadavra üzerinde sinüzit ameliyatını anlattı.

Eğitimde, taze donmuş kadavrada endoskopik sinüs cerrahisi diseksiyonu operasyonu yapıldı.

CÜ Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Emine Elif Altuntaş, bölgede ilk kez böyle bir kurs verildiğini belirtti.

Kadavra diseksiyonu eğitimlerinin, cerrahi branşlar için önemli olduğunu aktaran Altuntaş, "Bölgede ilk kez yapılması ve üniversitemizde de ilk kez böyle bir diseksiyon kursunun yapılmasının haklı gururunu yaşıyoruz." ifadesini kullandı.

Yrd. Doç. Dr. Kasım Durmuş ise sünizit ameliyatının, günlük rutin olarak yaptıkları cerrahi müdahale olduğunu belirterek, "Halk arasında sinüzit ameliyatı olarak bilinen bir ameliyat taze donmuş kadavra üzerinde yapılıyor. Bu hem bizim için hem de Sivas'ı tanıtmak için iyi bir aşama oldu. Amacımız, kulak burun boğaz doktorlarına bundan sonraki süreçte katkı sağlamak." açıklamasında bulundu.

Eğitime, Sivas'tan ve çevre illerden çok sayıda kulak burun boğaz uzmanı katıldı.

Kaynak: AA