CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı Göreve Başladı

CHP Balıkesir İl başkanlığı görevine 7 Ocak tarihinde yapılan genel kurul sonrası seçilen Serkan Sarı görevini Ender Biçki’den devralarak başladı. 2019 seçimlerinin önemini bildiklerini ifade eden Sarı “Bundan sonraki süreçte bizlere düşen görev katılımcı, çoğulcu ve geniş katılımlı bir siyasi anlayış”dedi.

CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı Göreve Başladı
CHP İl Başkanlığında gerçekleştirilen devir teslim töreninde yeni il başkanı Serkan Sarı göreve Ender Biçki’den devralarak başladı.

Çok sayıda partliinin katıldığı törende Başkan Sarı Biçki ve ekibine partiye sağladığı katkılardan dolayı teşekkür ederek çiçek ve plaket verdi. Önemli ve zorlu bir dönemde görevi devraldıklarını hatırlatan Sarı “Bugüne kadar CHP’ye hizmet eden, mücadelede bende varım deyip bir adım ileriye gitmemiz için destek olan CHP’nin bütün emekçilerine teşekkür ediyorum. Bizler bu mücadeleyi artık iktidara taşımak zorundayız. Bugün önümüzde 2019 seçimleri var ve çok zorlu bir seçim dönemi bizi bekliyor. Bunun için artık mücadelemizin içinde her bir partilimize sorumluluk düşüyor. Genel Başkanımızın mücadelesine hepimiz omuz vermek ve bu mücadelede bende varım demek zorundayız. 2019 seçimlerinin önemini hepimiz biliyoruz. Bundan sonraki süreçte bizlere düşen görev katılımcı, çoğulcu ve geniş katılımlı bir siyasi anlayış. Bu ülkenin geleceği konusunda kaygı duyan, Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimlerine sahip çıkan, bu mücadele de bende varım diyen partili partisiz bütün arkadaşlarımızla, halkımızla mücadelemizi ortaya koymak zorundayız. Artık geniş tabanlı bir siyaset ve bugün ortaya koyduğumuz hedefimiz 50+1. Buraya giden basamaklar görünen o ki ilçe belediye başkanlığı seçimleri, büyükşehir belediye başkanlığı seçimleri ve arkasından başkanlık seçimleri geliyor. Bunun için hepimiz inançla ve hiç durmadan mücadele etmek zorundayız. Bunu sadece bizlere değil, gelecek kaygısı yaşayan herkese umut vermek zorundayız. Ülkemizin çıkışı ve kurtuluşu şu anda CHP’den başka bir seçenek yok. Toplumumuz, milletimiz bize bu sorumluluğu verdi. Bugün bu kurtuluşu hayata geçirecek olanlar da bizleriz. Hep birlikte olmamız gerekiyor bu mücadelede. Bu mücadelenin dışında kimse kalmayacak. Karşı tarafı olmayan bir siyaset anlayışı olmadan yürüyeceğiz bunda sonra. Bu kaygılarımızı sahada göstereceğiz. Artık yerinde, etkin siyasi eylemlerle halkımızın sorunlarına çözüm, kaygılarına umut ışığı olacağız. Bunu sağlayabilirsek emin olun ki en kısa zamanda bizler sokakları dolduracağız. Biz bunu görüyoruz” dedi.



Serkan Sarı kardeşimin yürekten inanıyorum

Ender Biçki ise partisinin neferi olmaya devam edeceğini ifade ederek ”Bu süreçte de hiçbir kuşkunuz olmasın. 28 yıldan bu yana bir nefer gibi partimin her zaman hizmetkarı olacağım, partimin her zaman da emrinde olacağım. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Asıl olan kimin il başkanı olacağı meselesi değildir, ülke meselesidir, vatan meselesidir. Önümüzde CHP’yi ve ülkemizi bekleyen zor bir süreç var. Ama ben eminim ki bu süreçten de hep beraber başarılı bir şekilde çıkacağız. Görevi devralan Serkan Sarı ve ekibine başarılar diliyorum. Hepimizin yolu açık olsun" dedi.

Kaynak: İHA