'Bir Fikrim Var' Projesi

Tekirdağ’da mesleki ve teknik okullarında eğitim gören öğrencileri, teşvik etmek amacıyla “Bir Fikrim Var” proje bilgilendirme toplantısı yapıldı.

'Bir Fikrim Var' Projesi
Tekirdağ Süleymanpaşa Turizm Otelcilik Uygulama Oteli’nde, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Trakya Kalkınma Ajansı işbirliğinde mesleki ve teknik okullarında eğitim gören öğrencilerin mesleki becerilerini geliştirmek, bilimsel düşünme, rekabet edebilme bilinciyle araştırmaya yönelmelerini sağlamak ve öğrencileri teşvik etmek amacıyla “Bir Fikrim Var” proje yarışması tanıtımı yapıldı. Bilgilendirme toplantısına, Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Hanlıoğlu, Süleymanpaşa Kaymakamı Arslan Yurt, Muratlı Kaymakamı Dr. İsmail Altan Demirayak, Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, Malkara Kaymakamı Erkan Karahan,İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, kurum müdürleri, OSB müdürleri ile mesleki ve teknik Anadolu liselerinin okul müdürleri katıldı.



"Kalifiye elemanların bilgi ve becerisi ekonomik başarının da temelini oluşturmaktadır"

Toplantıda açılış konuşmasını yapan Tekirdağ Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, "Baş döndürücü hızla yaşanan değişim ve dönüşüm girdabının içerisinde, ülkemizin de gelişip kalkınması için sanayileşmenin temel unsuru olan bilgi, beceri ve iş alışkanlıklarına sahip yüksek verimi gerçekleştirecek kalifiye insan gücünün yetiştirilmesi gerekmektedir. Kalifiye elemanların bilgi ve becerisi ekonomik başarının da temelini oluşturmaktadır. Mesleki ve teknik eğitim bu anlamda çok önemlidir. Bizim de il olarak önceliklerimiz arasında yer almaktadır. İlimizde geleceğimizin teminatı gençlerimize başarılı bir meslek yolu hazırlamak diğer yandan da ekonomiye vasıflı eleman yetiştirmek için tüm gayretimizle çalışıyoruz. Ülkemizin gelişmesine ve kalkınmasına destek vermek için, bölgemizde de mesleki ve teknik eğitimi güçlendirmek, cazibesini ve tercih edilebilirliğini arttırmak bu sayede sektörün ihtiyacı olan yetişmiş insan gücünü en üst düzeyde sağlamak istiyoruz. Bu hedef ve amaçlarımızdan hareketle, Trakya Kalkınma Ajansı ile birlikte ilimizde mesleki ve teknik eğitim veren okullarımızda öğrenim gören öğrencilerimize yönelik ‘Bir Fikrim Var’ adlı proje yarışmasını hazırladık" dedi.



"Trakya’nın ve Tekirdağ’ın kalkınması daha iyi ve daha kolay olur düşüncesindeyiz"

Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, özel sektör ve mesleki lise öğrencilerini birleştirme hedeflerinde olduğunu vurgulayarak, "Bu proje ile amacımız, tüm Türkiye’nin sorunu olan ve doğal olarak da Trakya’nın ve Tekirdağ’ın da sorunu olan yetişmiş eleman gücüne olan ihtiyacını ve bu ihtiyacının da gerekli olan alanlarda oluşması, özel sektörün eğitim camiasını anlaması eğitim camiamızın da özel sektörü anlaması, ortak çalışmalar yapması çok anlamlı ve önemliydi. Çünkü genelde meslek liselerinde yapılan çalışmalar özel sektörün ihtiyaçlarını karşılamayabiliyordu. Özel sektör ihtiyaçlarını da kendi imkanları ile karşılamaya çalışıyorlardı ve ihtiyaçların karşılanmasında zorlanıyordu. Dedik ki biz bu iki paydaşı iki tarafı bir araya getirebilecek projeler üretilirse ve birbirini anlarsa beraber çalışırsa ortak projeler üretirse öğrencimiz kendi ürettiği ürünün fabrikada kullanılacağını bilirse fabrikadaki yöneticilerimiz fabrika sahipleri oradaki çalışanlar kendi ihtiyaçları olan alanların meslek liseleri tarafından karşılanabileceği bilinirse bu anlamda oluşan sinerji ile daha usta daha kaliteli ve daha hızlı bir süreç başlamış olur. Böylece paydaşların bir araya gelmesi ile Trakya’nın ve Tekirdağ’ın kalkınması daha iyi ve daha kolay olur düşüncesindeyiz. Bu anlamda güçlerin bir araya getirilmesi hem maddi hem manevi olarak bir araya getirilmesi, fikirlerin bir araya getirilmesi veya ilerde oluşabilecek fikirlerin bir araya getirilmesi tartışılması anlamında önemli buluyoruz" ifadelerini kullandı.

Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan ise, "Eğer okul müdürlerimiz ve sektör temsilcilerimiz birlikte hareket ederek, öğrencilerimizi bu projede yönlendirip, onların fikirlerinin gelişmesi ve onların algılarının ilerlemesi ve gerçekten almış oldukları eğitimin sektörle nasıl buluşabileceğini projelerde, kendi fikirlerini danışman öğretmenlerin de katılımıyla ve sektörle paydaş olarak yapacakları önemli çalışmalar. Mesleki ve teknik eğitimin gerçekten ne kadar önemli ve değerli olduğu algısının öğrenciler üzerinde, oluşmasına katkı sağlayacak hem de gelecek için burada üretilen bu tür önemli fikirlerin ülke ve geleceğimiz için ayrı bir anlam taşıdığının farkındalığına erişilir" açıklamasını yaptı.

Programda, Tekirdağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü İbrahim Çakal tarafından projenin tanıtım sunumu yapıldı.
Kaynak: İHA