Berberler Ve Kuaförler Odası Seçimlerine Doğru

Edirne Berberler ve Kuaförler Esnaf ve Sanatkarlar Odası başkan adayı Mustafa Orbay, esnafın değişimden yana olduğunu ve yeni dönemde haksız rekabetin önlenmesi için yeni projeleri hayata geçirmeye çalışacaklarını bildirdi.

Orbay, yaptığı yazılı açıklamada, seçimlerin gelecek ay gerçekleşeceğini anımsattı.

Esnafın sorunlarının üst üste yığıldığını ve içinden çıkılmaz bir hal aldığını ifade eden Orbay, projelerini ve çözüm önerilerini şöyle sıraladı:

"Öncelikli hedefimiz ulaşılabilir ve hesap verebilir bir oda anlayışını hayata geçirmek. Odamıza kayıtlı her üyemizin öneri ve şikayetlerini paylaşabileceği bir platform hazırlamak amacındayız. Kayıtlı tüm meslek gruplarının kazanç ve kalitelerini artırmak yönündeki hedefimiz eğitim, teorik ve pratik kurs programları düzenlemek, odamıza kayıtlı tüm üyelerimize kimlik kartı oluşturmak. Her şeyin başı sağlık diyerek tüm üyelerimizin kan gruplarını tespit edip acil durumlarda yardımcı olmak ve ayrıca odamıza kayıtlı üyelerimiz için tıbbi ve temel yaşam desteği eğitimi aldırmak."

Orbay, esnaf ve sanatkarlarda kayıt dışı iş yeri açma ve kayıt dışı istihdamın yaygın olmasının sektörde haksız rekabete sebebiyet verdiğini aktardı.

Kuaförlerden oluşan bir şov takımı kurarak, takımın öncelikle Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri ve diğer festivallerde gösteri düzenlemesini sağlayacaklarını belirten Orbay, "Esnaf ve sanatkar tanımını günün şartlarına uygun olarak yeniden yapmayı düşünüyoruz. 13 yıldır yapılamayan esnaf ve sanatkarlar şurasının yapılması için yoğunlaşacağız." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA