Başkan Ferit Karabulut Açıklaması Arazilerinizi Yok Pahasına Satmayın

Kütahya’nın Altıntaş ilçesinde, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Kütahya İl Koordinatörlüğü tarafından IPARD II programı 3. Başvuru çağrı dönemiyle ilgili bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Başkan Ferit Karabulut Açıklaması Arazilerinizi Yok Pahasına Satmayın
Altıntaş Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Altıntaş Belediye Başkanı Ferit Karabulut, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ender Muhammed Gümüş, TKDK İl Koordinatörü Ahmet Yazar, AK Parti İlçe Başkanı Cihangir Dönmez, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Fatih Yıldız, İl Genel Meclis Üyesi Muzaffer Ünlü, muhtarlar ve çiftçiler katıldı.

Açılış konuşmasında İlçe Müdürü Fatih Yıldız, ’’Altıntaş İlçemizin son yıllarda kırsal kalkınma yatırımlarında ilk sırada yer aldı. İlçemizin gelişmesinde yatırım yaparak kalkınmada ilçemizi ilk sıraya taşıyan ve taşın altına elini koyan ilçe çiftçilerimize ve yatırımcılarımıza canı gönülden teşekkür ediyorum’’ dedi.

TKDK İl Koordinatörü Ahmet Yazar konuşmasında, ’’IPART 1 kapsamında toplam projelerin üçte birini Altıntaş geçirmiştir, IPARD II de de aynı başarıyı göstereceğine inancımız sonsuzdur’’ diye konuştu.

Son dönemlerde kırsal kalkınma yatırımlarında Altıntaş ilçesinin birinci olduğunu belirten İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ender Muhammed Gümüş, ’’Bundan sonrada bunun devam etmesini istiyoruz. Biz çiftçilerimize her türlü desteği vermeye hazırız’’ dedi.

Son olarak söz alan Belediye Başkanı Ferit Karabulut, ’’İlçemizde yoğun olarak yabancılara tarla satışının olduğunu görüyoruz. Çiftçilerimizin tarlalarını satmamalıdır. İlçemize gelecek yeni yatırımlarla önümüzdeki dönem sattıkları bu araziler çok daha değerli bir hale gelecek. Yarın çocuklarımız ve geleceğimiz için bu konuya hassasiyet gösterilmesini sizlerden bekliyorum’’ şeklinde konuştu.

KKYDP Sulama Yatırımlarının Desteklemesi ile ilgili ve IPARD II, 3. başvuru çağrı dönemiyle ilgili bilgilendirme yapıldıktan sonra program sona erdi. (YD-EFE)
Kaynak: İHA