Atıksu Arıtma Tesislerine Yakın Takip

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü tarafından işletilen 14 atıksu arıtma tesisinin sürekli denetlenmesi amacıyla oluşturulan Çevre Yönetim Birimi faaliyetleri kapsamında, Atıksu Arıtma Daire Başkanı Gökhan Çevik, Salihli ve Durasıllı atıksu arıtma tesislerinde incelemelerde bulundu.

Atıksu Arıtma Tesislerine Yakın Takip
MASKİ Genel Müdürlüğü, Gediz ve Bakırçay’ı evsel nitelikli atıksulardan korumak ve özlenen günlerine kavuşturmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. MASKİ’nin, bünyesinde işlettiği 14 adet atıksu arıtma tesisinin çevreye ilişkin tüm faaliyetlerini denetlemek ve gerekli raporlamaları yapmak amacıyla Atıksu Arıtma Dairesi Başkanlığı bünyesinde Çevre Yönetim Birimi kuruldu. Tesislerin düzenli işleyişinin sürekli takip ve denetleme altında tutulması amacıyla Atıksu Arıtma Daire Başkanı Gökhan Çevik, Salihli ve Durasıllı atıksu arıtma tesislerinde denetimler gerçekleştirdi. Tesis sorumluları ile yapılan görüşmelerde genel değerlendirmelerin yanı sıra, gelecek dönemlere ilişkin çalışmalar hakkında da fikir alışverişinde bulunuldu.

İnceleme sonrası açıklamalarda bulunan Atıksu Arıtma Daire Başkanı Gökhan Çevik, “Genel Müdürlüğümüz bünyesindeki tesislerimizin daha verimli şekilde işletilerek, çevrenin maksimum düzeyde korunmasını sağlamak amacıyla rutin kontrollerimizi gerçekleştiriyoruz. Bu denetimler sonrasında tesislerin iç tetkik raporları hazırlanarak, çevre mevzuatında öngörülen gereklilikler tarafımızca yerine getiriliyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’ün önderliğinde ve talimatları doğrultusunda, evsel nitelikli atıksuların sağlıklı şekilde doğaya geri salınımını sağlayarak Manisamızın doğasını korumak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Kaynak: İHA