ASKİ Kanalizasyon Daire Başkanlığı'na 7 Adet Altyapı Aracı

ASKİ Kanalizasyon Daire Başkanlığı’na daha iyi bir hizmet için 7 adet altyapı için aracı aldı.

ASKİ Kanalizasyon Daire Başkanlığı'na 7 Adet Altyapı Aracı
Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü gücüne güç katmaya devam ediyor.

Yıllardır takibi yapılan ve evraksal süreci sonrasında kabul gören proje kapsamında ASKİ Genel Müdürlüğü Kanalizasyon Daire Başkanlığı’na kazandırılan 7adet altyapı araçları ASKİ Kuzey Şantiye’de Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün katılımıyla gerçekleşen törenle Adanalıların hizmetine başladı.

Ceyhan Atıksu Arıtma Tesisi Avrupa Birliği hibe projesi kapsamında ASKİ Genel Müdürlüğü Kanalizasyon Daire Başkanlığı’na kazandırılan 2 adet kombine kanal temizleme aracı, 2 adet vidanjör, 1 adet 14 tonluk damperli kamyon, 1 adet konteyner taşıma vinç, 1 adet kanal görüntüleme robotu 7 gün 24 saat Adanalıların hizmetinde olacak.

“Biz bu projeyi hep birlikte başardık”

Törende ilk olarak konuşan Adana Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve AB Hibe Proje Koordinatörü Mehmet Şahin, “Yıllar önce bu görevin sorumluluğunu bana veren Hüseyin Başkanımın yüzünü kara çıkarmamak için çok mücadele ettim. Bu zorlu ve uzun süreçte bana olan güvenini ve inancını kaybetmediği için de ayrıca minnettarım. Bu projenin evraksal süreci tamamlandıktan sonra kabul görmesiyle kurumumuza toplamda 7 adet altyapıda önem arz eden araçlar kazandırdık. Bu proje bugün hayata geçti ve bu proje sadece benim mücadelemle olmadı. Başta Hüseyin Başkanım olmak üzere biz mesai arkadaşlarımızla birlikte başardık ve hayata geçirdik. Emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimi sunarken, bu araçlar da Adanamıza hayırlı uğurlu olur inşallah” dedi.



“1 günde metrekareye 205 kilogram yağmur düştü, sıkıntı yaşanmadı”

ASKİ Genel Müdür Yardımcısı Yüksel Durna, geçtiğimiz günlerde aşırı yağan yağmurda metrekareye 205 kilogram yağmur düştüğünü belirterek, “Buna rağmen Adana’da sel felaketi ve herhangi bir sorun yaşanmamıştır. Bu da mesai arkadaşlarımızın özellikle o yağmurlarda 48 saat boyunca sürekli mazgalları temizlemesi ve bu araç gereçlerin kullanılmasıyla olmuştur. Ayrıca büyük sorunların yaşanmamasının bir diğer sebebi de geçtiğimiz yıllar Adana’nın toplam alt yapı şebeke uzunluğu Kanalizasyon ve Yağmur suyu dahil 3600 km olurken, biz göreve geldikten sonra sadece 3 yıllık süreçte altyapı da 600 km Kanalizasyon ve Yağmur suyu alt yapı şebekesine yatırım gerçekleştirdik” diye konuştu.



“Tavrımız ve tarzımız yıllardır değişmedi”

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de bu projenin Ceyhan Atıksu Arıtma Tesisi Avrupa Birliği Hibe Projesi kapsamında kazanılmış bir hak olduğunu ifade ederek, “Emeği geçenleri kutluyorum. 3 dönemdir Belediye Başkanlığını yaptığım Ceyhan İlçe Belediyesi Adana Büyükşehir Belediyesine en az sorun getiren belediyedir. Ceyhan için hazırlanan proje kapsamında kurumumuza kazandırılan araçlar bundan böyle tüm Adana ve Adanalıların hizmetinde olacaktır. 1999 yılında Ceyhan Belediye Başkanı olduğumda tavrım ve tarzım neyse bugün de odur. Arkadaşlarıma her zaman yerli üreticileri tercih edin derim. Hiçbiri babamın oğlu değil; ancak yerli üreticileri tercih edersek en azından cari açık konusunda bir nebze katkımız olmuş olur. Bu yüzden de her zaman yerli ürünleri tercih edin ki; gelecek yıllarda daha güçlü bir Türkiye olsun, Hükümetler gelip geçici ancak; Mustafa Kemal Atatürk’ün de o veciz sözünde ifade ettiği gibi ‘Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır’ o yüzden yerli üretim kalkınmalı ve desteklenmeli ki ülkemiz kalkınmalı. Bir kez daha projemize emeği geçenleri kutluyor, memleketimize hayırlı ve uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından dua edildi, sonrasında da Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve bürokratlar hep birlikte kurdele kesti.
Kaynak: İHA