Artvin Valisi Yavuz Kursiyerleri Kabul Etti

Artvin Valisi Ömer Doğanay, Artvin Valiliğince Murgul ilçesinde düzenlenen bakır işletmeciliği kursunu başarıyla tamamlayarak atölye kuran kursiyerleri makamında kabul etti.

Doğanay, burada yaptığı konuşmada, Artvin Valiliği olarak kadınları meslek sahibi yaparak, kendi iş yerlerini kurmaya yardımcı olmayı amaçladıklarını söyledi.

Murgul'un Türkiye'nin en önemli maden merkezlerinden biri olduğunu belirten Doğanay, şöyle devam etti:

"İlçenin bakırını turizme hizmet edecek şekilde değerlendirmek amacıyla Artvin Valiliği, Halk Eğitim Merkezi ve İŞKUR Müdürlüğünce hazırlanan proje kapsamında kadınlara yönelik bakır işlemeciliği kursu açıldı. Kursa özellikle ev hanımları yoğun bir ilgi gösterdi. Kursiyer kadınlar bakır ustalarından aldıkları eğitimlerle her biri usta bakır işletmeciliği ustası oldu. Şimdi kendi iş yerlerine ve atölyelerini kurarak aile ve ilçe ekonomisine katkı sağlamaya başladılar. Kursumuzun meyvelerini almaya başladık. Bundan sonrada kurslarımız devam edecek."

Kursiyerlerden Serpil Bayrak da mesleğini severek yaptığını belirterek, aile ekonomisine katkıda bulunmaktan dolayı mutluluk duyduğunu ifade etti.

Kaynak: AA