'Açık Kapı Milletin Kapısı' Projesi

İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından hazırlanan ve doğrudan vatandaşlarla temas kurularak yapılacak iş ve işlemlerin hızlandırılmasını sağlayacak "Açık Kapı Milletin Kapısı" projesi Aksaray'da hizmete girdi.

Aksaray Valisi Aykut Pekmez, Valilik binasında çalışmalarına başlayan "Açık Kapı" bürosunda incelemelerde bulundu.

Vali Yardımcısı Kubilay Ant ile eğitim çalışmalarını tamamlayarak görevine başlayan "Açık Kapı" sorumlularından proje ve yürütülecek işlemler hakkında bilgi alan Pekmez, pilot iller içerisinde yer alan Aksaray bürosunun vatandaş taleplerini almaya başladığını söyledi.

Proje ile vatandaşların taleplerini "Açık Kapı" bürosunda yüz yüze veya internet üzerinden yapabileceğini ifade eden Pekmez, alınan taleplerin kaydedilerek onaylandıktan sonra anında ilgili kurumlara aktarılacağını söyledi.

Talebin ilgili kuruma iletilmesi, taleple ilgili yapılan çalışma ve sonuçların vatandaşların cep telefonlarına mesaj yoluyla an be an bildirileceğini belirten Pekmez, şunları kaydetti:

"Vatandaşlarımız yaptıkları taleplerle ilgili yapılan işlemleri internet üzerinden de takip edebilecekler. Yine 'Açık Kapı' sorumluları bu taleplerin aşamalarını yakından takip edip kontrol edecekler. Yapılan müracaat ve talepler 7 iş günü içerisinde sonuçlandırılacak. Taleple ilgili sonuç yine vatandaşlarımıza bildirilecek. Burada amaç sorunların yerinde çözümü, vatandaşların taleplerinin kısa sürede sonuçlandırılmasıdır."

"Açık Kapı" projesinin belirtildiği gibi milletin kapısı olduğunu ifade eden Pekmez, projenin önemini vurgulayarak projenin sonuçlarının değerlendirilerek tüm Türkiye genelinde uygulanmaya başlayacağını bildirdi.

Kaynak: AA