Van Büyükşehir Belediyesinin Araçları Anbean Takip Edilecek

Van Büyükşehir Belediyesi, filosunda yer alan 593 araca takip cihazı monte ederken, araçlar 7 gün 24 saat izlenebilecek ve yakıtta tasarruf sağlanacak.

Van Büyükşehir Belediyesinin Araçları Anbean Takip Edilecek
Büyükşehir Belediyesi Makine İkmal Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen çalışma kapsamında, belediyenin araç filosuna kayıtlı 443 araç ile kiralama usulü ile çalıştırılan 150 araca takip cihazları yerleştiriliyor. İş dışı seyahatlerin engellenmesini sağlayacak olan uygulama ile hizmet kalitesinin artırılması hedefleniyor. Araçların günlük veya dönemlik toplam kilometrelerinin de kaydedilebildiği uygulamada, detaylı raporlamalar sayesinde araçlar ve sürücülerin üzerindeki denetim artırılacak, araçların çalınması veya kaybolması halinde de kolaylıkla bulunmaları ve kötü araç kullanımının önüne geçilerek, yakıttan önemli oranda tasarruf sağlanması amaçlanıyor.

Ayrıca trafik cezalarının da azaltılması amaçlanan uygulama ile araçların periyodik muayeneleri, sigorta ve egzoz emisyon ölçüm bitiş tarihleri girilerek olası gecikmelerin önüne geçilebilecek. Hafta başından itibaren takip cihazlarının araçlara monte edilmeye başlandığını belirten Makine İkmal Daire Başkanı Mucip Güven, çalışmanın kısa sürede tamamlanacağını belirtti.



“Temel amaç; yakıt, zaman ve işgücü tasarrufudur”

Güven, toplamda faal çalışan 443 araç bulunduğunu belirterek, “Araç takip sistemi cihazlarını ilk etapta bu araçlarımıza monte ediyoruz. Bunun dışında 150 adet de kiraladığımız aracımız mevcuttur. Bunlara aynı şekilde takip cihazlarını monte edeceğiz. Buradaki temel amaç; yakıt, zaman ve işgücü tasarrufudur. Bu sistemlerimizi kontrol edebileceğimiz bir kontrol odamız olacak. Bu sayede hangi aracımız hangi saatte nerededir? Hangi güzergahı takip ediyor? Hız limiti nedir? Tüm bunları anlık olarak tek tuşla takip edebileceğiz. Bunun yanı sıra monte ettiğimiz sistemde acil durum butonu da yer almaktadır. Bu buton sayesinde acil durumlarda şoförlerimiz merkeze çağrı bırakabilecek” dedi.

Sistemin gerek bilgisayardan gerekse de cep telefonundan rahatlıkla kontrol edilebildiğini anlatan Güven, şunları söyledi:

“Bu uygulama ile birlikte hem bizler hem de ilgili birimlerimiz araçlarını çok rahat bir şekilde takip edebilecek. Hafta başından itibaren çalışmaya başladık. İnşallah kısa sürede çalışmayı tamamlamayı hedefliyoruz. Çalışmada emeği geçen başta Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekilimiz Murat Zorluoğlu ve ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.”

Cihaz alımlarının Devlet Malzeme Ofisi (DMO) üzerinden gerçekleştiğini belirten Makine İkmal Daire Başkanı Mucip Güven, sistem ve cihazların belediyeye yaklaşık olarak 320 bin TL’ye mal olduğunu ve yıllık bazda 500 bin TL tasarruf sağlamayı planladıklarını da sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA