Suriye, Irak Ve İranlı Öğrencilerin Türkçe Sevinci

Adıyaman Umut Geçici Eğitim Merkezinde eğitim gören Suriye, Irak ve İranlı öğrenciler, Türkçe etkinlik düzenledi.

Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda bir araya gelen Suriye Irak ve İranlı 80 öğrenci, Türkçe İstiklal Marşı, 15 Temmuz ile ilgili şiirlerin okunması ile koro ve solo düzenledi.

Umut Geçici Eğitim Merkezi Koordinatörü İbrahim Halil Alkayış, gazetecilere yaptığı açıklamada, merkezde bulunan 700'e yakın Suriyeli öğrencilere Türkçe öğrettiklerini söyledi.

Öğrencilere zaman zaman sosyal etkinlikler yaptıklarını ifade eden Alkayış, "Programa çok yoğun ilgi var. 80 öğrenci bir araya gelerek çeşitli etkinlikler yaptı. Suriyeli sığınmacıların sıkıntılarını unutturmak adına etkinlik düzenledik." diye konuştu.

Umut Geçici Eğitim Merkezi Türkçe Öğretmeni Habib Turhal ise düzenlenen etkinliğin amacının Suriye, Irak ve İranlı öğrencilere Türkçe öğretmek ve Türkçe'yi sevdirmek olduğunu belirtti.

Hedeflerinin öğrencilerin Türkçe'ye karşı daha neşeli bir şekilde bakmasını sağlamak olduğunu dile getiren Turhal, "Program, Umut Geçici Eğitim Merkezi tarafından organize edildi. Etkinlikte, öğrenciler tarafından İstiklal Marşı'nın okunması, 15 Temmuz ile ilgili şiirlerin okunması, Mevlana'dan sözlerin okunması, Türkçe koro ve solo düzenlendi.Ayrıca dans gösterileri yapıldı. Aynı zamanda Arapça ilahi grupları seslendirildi." diye konuştu.

Kaynak: AA