Sağlık Merkezine Getirilen Kaya Kartalı Tedavi Altına Alındı

Muş’un Varto ilçesinde köylüler tarafından bulunan kaya kartalı, ekipler tarafından il merkezine getirilerek tedavi altına alındı.

Sağlık Merkezine Getirilen Kaya Kartalı Tedavi Altına Alındı
Varto ilçesinde kaya kartalı bulan köylüler, hayvanı Toplum Sağlığı Merkezine getirdi. Toplum Sağlığı Merkezi yetkililerinin haber vermesi üzerine ilçeye giden Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri, kartalı alarak Muş Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Geçici Bakım Evine getirdi. Burada gerekli kontrolü yapan ve hayvanda herhangi bir yara tespit edemeyen veteriner hekimler, kartalı doğaya salmak istedi. Birkaç denemeden sonuç alamayan veteriner hekimler, kartalı Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğüne geri götürerek burada tedavi altına aldı.

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğünde görevli Ferzende Saygın, aldıkları ihbar üzerine Varto’ya gidip kartalı getirdiklerini söyledi.

Ferzende Saygın, "Varto’da Toplum Sağlığı Merkezine kaya kartalı getirildiği ihbarını aldık. Oraya gittiğimizde hayvanda herhangi bir yara tespit edemeyince genel muayene için Muş Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Geçici Bakım Evine getirdik. Burada gerekli tedavi yapıldıktan sonra doğaya salacağız. Şayet burada tedavisi gerçekleştirilmezse Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Hayvan Hastanesine götüreceğiz" dedi.

Muş Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Geçici Bakım Evinde görevli veteriner hekim Semih Türkcan ise, "Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından getirilen kaya kartalının gerekli tedavilerini yaptıktan sonra tekrar doğal ortamına bırakacağız. İlk gözlemlerimizde herhangi bir yarası gözükmüyor. Kısa sürede iyileştirip tekrar doğaya salacağız" diye konuştu.

Kaynak: İHA