Rektör Karacoşkun'ndan Gazeteciler Günü Kutlama Mesajı

Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun, 10 Ocak gazeteciler günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Rektör Karacoşkun'ndan Gazeteciler Günü Kutlama Mesajı
Rektör Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun, Gazeteciler ve gazetecilik mesleği, ilkeli ve tarafsız yayıncılık anlayışıyla demokratik kültürde önemli bir yere sahip olduğunu belirtti.

Karacoşkun, mesajında, "Yaptıkları çalışmalar ve ürettikleri bilgi birikimi ile sosyal hayatımıza önemli katkılar sunan gazetecilerimizin değeri, gün geçtikçe daha da önem kazanmaktadır. Gazetecilik, yayınladığı haberlerle farklı görüşten insanların sesi olan, basın dünyamızda çok sesliliği sağlayan, kamuoyu oluşturan ve yönlendiren, bunu yaparken de sorumluluk prensibi ile hareket etmek durumunda olan bir meslektir. İnsanların doğru ve tarafsız şekilde aydınlanmasını, olaylardan haberdar olmasını sağlayan gazetecilerimizdir. Olumsuz şartlarda büyük özveriyle çalışarak, onurlu ve yorucu bir mesleği icra eden gazetecilerimizin ve basın çalışanlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, gazetecilerimize çalışmalarında başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA