Rektör Harmandar Kadroya Geçecek İşçilerle Bir Araya Geldi

Taşeron işçilerin kadro başvuruları 11 Ocak’ta sona ererken, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde kadroya geçecek taşeron işçiler ile Rektör Prof. Dr. Mansur Harmandar bir araya geldi ve başvuruların 11 Ocak’ta sona ereceği uyarısında bulundu. Rektör Harmandar yasal düzenleme ile ilgili çalışmaları tamamladıklarını söylerken, daimi işçi kadrosuna geçecek personelin işlerini aksatmadan sürdürmelerini istedi.

Rektör Harmandar Kadroya Geçecek İşçilerle Bir Araya Geldi
Üniversitedeki taşeron işçiler ile buluşan Rektör Mansur Harmandar’ı Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bayram Akça, Genel Sekreter Nagehan Şahin, Hizmet İş Sendikası Denizli Şube Başkanı Sezai Söylemez de katıldı.

Toplantıda konuşan Rektör Harmandar, “Taşeron işçiler ile ilgili yeni bir düzenleme yapılmıştı. Çalıştıkları kurumlarda ve belediyelerde çalışan arkadaşlarımızın sürekli statüye geçirilmeleri ile ilgili bir düzenleme yapıldı. Bununla ilgili çalışmaları biz Üniversite olarak başlattık. Kayıt işlemlerimiz şu anda devam ediyor ve yarın son gün. Genelde tümüyle bir sorunumuz olmamıştır. Ancak bazen kadro sıkıntısı nedeniyle sıkıntılarımız olmuştur. Bunu da geçen yıl Milletvekillerimizin desteği ile çözdük. Artık yeni yasaya göre en son 2 Nisan tarihinde çalışmalar sonlanmış olacak ve sizler de devlet kadrosuna geçmiş olacaksınız. Sürekli işçi kadrosunda çalışma hakkınız olacak. Yarın başvurular bitecek ve ardından evrakların değerlendirilmesi işlemleri başlayacak. Ardından sınav var. Bu sınav yazılı olabileceği gibi sözlü ve uygulamalı da olabilecek. Biz sizleri tanıdığımız için yazılı sınav yapmayı düşünmüyoruz. Genel Sekreterliğimizin başkanlığında komisyonlar oluşturuldu. Sizi tanıyan daire başkanlarımız şube müdürlerimiz bu komisyonlarda görev alacaklar. Sizleri daimi statüde aramızda görmekten büyük mutluluk duyacağız. Tek isteğimiz işlerinizi aksatmamanız” dedi.

Hizmet İş Sendikası Denizli Şube Başkanı Sezai Söylemez, “Burada tarihe tanıklık ediyoruz. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde değerli rektörümüz her zaman sizlerin ve bizlerin yanında oldu. Bu süreçte kanunun çıkmasında emeği geçen Sayın Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, Bakanlarımıza, sizlerin bu hayalinizin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Sizlerden isteğimiz, artık bir sendikamız var, kadromuz var her istediğimizi yaparız anlamına gelmesin. Biz eskisinden daha verimli bir şekilde çalışmak zorundayız, işimize daha fazla sarılmak ve sahiplenmek zorundayız” dedi.

Kaynak: İHA