Pakistanlı Gazeteciden Kaçırılma Girişimi İddiası

Gazeteci Sıddıki resmi görevli olduğunu düşündüğü silahlı birkaç kişi tarafından kaçırılmaya çalışıldığını öne sürdü.

Pakistan'da bir gazeteci, silahlı kişilerin kendisini ölümle tehdit ederek alıkoymaya çalıştığını iddia etti.

France 24 ve World Is One News haber kuruluşlarının Pakistan muhabirliğini yapan gazeteci Taha Sıddıki, bugün taksiyle havaalanına giderken yolda resmi görevli olduğunu düşündüğü silahlı birkaç kişi tarafından durdurulduğunu, ölümle tehdit edilerek araçtan indirilip darbedildiğini ileri sürdü.

Kendisini alıkoymaya çalışan kişilerden yoğun trafik içinde kaçarak kurtulduğunu ifade eden Sıddıki, koşarak uzaklaşırken adamlardan bazılarının arkasından "Vurun" diye bağırdığını duyduğunu savundu.

Sıddıki, olayın arkasında son dönemde haklarında yaptığı haberler nedeniyle kendisinden öç almak isteyen ülkenin güçlü ordu ve istihbarat servislerinin olduğunu öne sürdü.

Gazetecileri Koruma Komitesi Asya Program Direktörü Steven Butler, kaçırma girişimini "ülkedeki tüm basın için tedirgin edici bir sinyal" olarak nitelendirdi. Pakistan'da geçmiş yıllarda ordu aleyhinde yayınlar yapan ve Hindistan'la ilişkilerin geliştirilmesini eleştiren bazı gazeteciler kaybolmuş, bunlardan bazıları daha sonra ölü bulunmuştu.

Pakistan 2017 yılında Dünya Basın Özgürlüğü Endeksinde 180 ülke arasında 139. sırada yer aldı. Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütüne göre, ülkede yıl başından bu yana en az 5 gazeteci hayatını kaybetti. Örgüt, gazetecilere yönelik tehditlerin devletten olduğu kadar devlet dışı aktörlerden de geldiğinin altını çiziyor. Mafya ve organize suç grupları ile terör örgütleri de gazetecileri hedef alabiliyor.
Kaynak: AA