MYP Lideri Yılmaz, '100 Bin İmza İçin Vatandaştan Kuruş Dahi Alınamaz'

Muhafazakar Yükseliş Partisi (MYP) Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı’na aday gösterilmek isten kişinin 100 bin imza toplaması gerektiğini ve bunun noter şartına bağlanması durumunda ciddi bir masraf oluşacağını belirterek, "100 bin imza için vatandaştan tek kuruş dahi alınamaz"

MYP Lideri Yılmaz, '100 Bin İmza İçin Vatandaştan Kuruş Dahi Alınamaz'
Seçme hakkı ücrete tabi olamaz. Vatandaş online oy kullanma hakkı ile adayını gösterebilmelidir" dedi.

MYP Lideri Yılmaz, siyasette 100 bin imza tartışmaları ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Hükumetin 100 bin imza düzenlemesini online sisteme göre yapmak zorunda olduğunu savunan Yılmaz, "Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan ve AK Parti hükumetinin görevi seçimlerde adayların şartlarını Anayasal düzen içinde eşitlemektir. 100 bin imza verecek vatandaşımız evlerinden kimlik kartlarını kullanarak E-Devlet sistemine uygun entegre bir sitemle adayının adını yazıp bu seçimini yorulmadan yapabilmelidir. Bunun dışında uygulamaya koyulacak ilkel yöntemlerin tamamı 100 bin imza ile aday olacak şahsiyetlerin adaylığını engellemeye yönelik girişimler olacağı son derece açık ve nettir" diye konuştu.

100 bin imza konusundaki tartışmaların acilen açıklığa kavuşturulması gerektiğini savunan Yılmaz, "Sayın Cumhurbaşkanına çağrıda bulunuyoruz. Bu konu bekletilemez. Bir an evvel yöntem belirlenmeli ve aday olacak kişilerin çalışmalarının önü açılmalıdır. Türkiye bunalmaktadır. Halkımız bunalmaktadır. Siyasi ve ekonomik baskılar artmaktadır. Adaylıkların önü tıkanarak zorluk çıkartmak sureti ile parasal engellemelerle vatandaşın demokratik hakkı elinden alınmak istenmektedir. Vatandaş oturduğu yerden bu imzayı online ve hiçbir ücrete tabi olmadan verebilmelidir. Bununla ilgili düzenlemeyi de hükumet yapmak zorundadır.

Demokratik bir Başkanlık seçimi için her şey yapılmalıdır" şeklinde konuştu.

Hükumetin her adayın önünü açması gerektiğini vurgulayan Yılmaz, "Vatandaşlarımız her partinin adayını görebilmelidir. 100 bin imza toplayacak adayların önünü kesmek için ’ne yapsak da vatandaşın oy vermesini zorlaştırsak’ mantığından derhal uzaklaşılmalıdır. Seçme ve seçilme hakkı delikli bir kuruş da olsa ücrete tabi olamaz. Hele hele seçme hakkı için vatandaşa noter parası ödetmek arzusu traji komik bir yöntem denemesi olur" ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA