Minik Hamza, 'Evde Eğitim' Hizmetiyle Yaşama Tutunuyor

Hasköy ilçesinde bedensel engelli ve hidrosefali hastası 9 yaşındaki Hamza Şavlı, "evde eğitim" hizmetiyle yaşama tutunuyor.

Sunay Mahallesi'nde yaşayan Şavlı'nın babası Gülhan Şavlı, gazetecilere yaptığı açıklamada, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce görevlendirilen öğretmen sayesinde oğlunun yaşamında olumlu gelişmeler olduğunu ve okuma yazmayı öğrenmeye başladığını söyledi.

Oğlunun "hidrosefali" (beyin omurilik sıvısının çoğalması) hastası olarak doğduğunu anlatan Şavlı, şöyle konuştu:

"Doktorlar Hamza'nın en fazla 8-9 yıl yaşayabileceğini ve sürekli hastanede olması gerektiğini söylediler. Ama Hamza bu yıl görevlendirilen öğretmenden evde eğitim alıyor. Zaten hayali hep okula gitmekti. Ancak okul bizim eve geldi. Bu yıl eğitime başladıktan sonra hastalığını büyük ölçüde yenmiş durumda."

İlçe Milli Eğitim Müdürü Necdet Bozyel de ilçede Hamza'nın durumunda olan 4 çocuğun bulunduğunu belirterek, "Nurcan Alta öğretmenimiz sayesinde eğitimi eve taşıdık. Hamza daha önce hep hastalıklarla boğuşurken bu yıl eğitimle haşır neşir oldu. Bizi en çok mutlu eden Hamza'nın şu an okuma yazma öğrendiği gibi sağlık problemlerini de unutmuş olmasıdır." dedi.

Kaynak: AA