Kudüslü Ressamın Fırçasından 'Benim Şehirlerim' Sergisi Sanatseverlerle Buluştu

Zeytinburnu Belediyesi, Kudüslü Ressam Sündüz Recebi’nin Kudüs ve İstanbul’u konu edindiği “Benim Şehirlerim” adlı sergisine ev sahipliği yaptı. Sanatçının yurtdışındaki ilk sergisi Zeytinburnu’nda açılırken, tuval üzerine yansıtılan resimler sanatseverlerden tam not aldı.

Kudüslü Ressamın Fırçasından 'Benim Şehirlerim' Sergisi Sanatseverlerle Buluştu
Zeytinburnu Belediyesi yılın ilk kültür sanat etkinliğini resim sergisiyle gerçekleştirdi. Kudüslü ressam Sündüz Recebi’nin Kudüs ve İstanbul’un konu edinildiği özel seçkilerden oluşan “Benim Şehirlerim” adlı resim sergisi Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezinde sanatseverle buluştu. Yunus Emre Enstitüsü’nün de destek verdiği sergiye Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Kudüslü Ressam Sündüz Recebi, basın mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Recebi’nin kendi atölyesinde yaptığı özel eserler yurtdışında ilk olarak Zeytinburnu’nda sergilendi. Yerli ve yabancı katılımcıların ilgiyle dolaştığı sergi sanatseverlerden tam not aldı. Bazı vatandaşlar bu eşsiz eserleri cep telefonlarıyla fotoğraflarını çekerek ölümsüzleştirirken bazı vatandaşlar da eserleri uzun süre izledi. Resim sergisine katılan resimseverlere Sündüz Reecebi’nin resimlerinin yer aldığı katalog hediye edildi. “Benim Şehirlerim” resim sergisi Ocak ayının sonuna kadar Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezinde sanatseverle buluşacak.

“İstanbul ve Kudüs’ten öne çıkartılmak istenilen görüntüleri sergiliyoruz”

Sergide konuşan Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, “Kudüslü ressamımız Sündüz Recebi hanımefendinin Kudüs ve İstanbul’la ilgili resim sergisini açtık. Filistin’de doğmuş önemli ve genç bir sanatçı. Kudüs’ü ve İstanbul’u anlatıyor sergimiz, İstanbul’a bakışı, Kudüs’ten öne çıkartmak istedikleri görüntüleri sergiliyoruz. Ben şükrediyorum böylesine anlamlı bir sergiye Zeytinburnu Kültür Sanat Merkezi olarak ev sahipliği yaptığımız için. Zeytinburnulu hemşehrilerime de teşekkür ediyorum bize yetki verdiler. Onlardan aldığımız yetkiyle bu anlamlı organizasyonları gerçekleştiriyoruz” dedi.



“Filistinli genç bir ressamın fırçasından ’Kudüs ve İstanbul’ Zeytinburnu’nda resmedilerek ziyaretçilerimize sunuluyor”

Kudüs’ün önemine değinen Başkan Aydın, “Kudüs’ü mutlaka görmek gerekiyor ben ilk olarak 1999 yılında gitmiştim. Kudüs’ü görmeden bölgemizdeki ve dünyadaki siyasi olaylar yorumlanamaz ve bölge anlaşılmaz. Dinlerin birbirleriyle olan ilişkileri, devletlerin birbirleriyle olan ilişkileri anlaşılamaz. Medeniyetlerin doğduğu bir yerdir Kudüs. İstanbul’da aynı şekilde dünyanın en önemli kentlerinden birisi. Kudüs’te yaşayan Filistinli genç bir ressamın fırçasından ’Kudüs ve İstanbul’ Zeytinburnu’nda resmedilerek ziyaretçilerimize sunuluyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA