Komutan Bu Defa Gönülleri Fethetti

Antalya’da doğuştan zihinsel engelli genç, ’asker olmak istiyorum’ diye kapısını çaldığı karakoldan geri çevrilmedi. Devreye giren karakol komutanı engelli gence kamuflaj giydirip silahlı nöbet tutturdu. Bir günlüğüne asker olan engelli genç "Allah askerlerimize zeval vermesin" dedi.

Komutan Bu Defa Gönülleri Fethetti
Finike ilçesi Hasyurt Mahallesi’nde yaşayan doğuştan zihinsel engelli 25 yaşındaki Ersin Uzunoğlu, askere gitmek için Finike İlçe Jandarma Bölük Komutanlığına başvurdu. Finike İlçe Jandarma Bölük Komutanı Jandarma Yüzbaşı Yakup Alagözoğlu, Uzunoğlu’na askerlik görevini sağlık sorunları nedeniyle yerine getiremeyeceğini anlattı. Engelli gencin bu davranışından çok etkilenen komutan Alagözoğlu, Uzunoğlu’nun bir günlüğüne de olsa temsili askerlik görevini yapmasını sağladı. Kamuflaj giydirilip, nöbet tutan Uzunoğlu, büyük mutluluk yaşadı. Bir günlüğüne de olsa vatani görevini yerine getiren engelli gence Alagözoğlu tarafından Türk bayrağı hediye edildi.

"İmreniyordum"

Askerliğini yapmanın hazzıyla evine dönen Ersin Uzunoğlu, "Rahatsızlığımdan dolayı askere gidemediğim için çok üzülüyordum. Yaşıtlarım askere gitmişti. Ben de gitmek istedim ama gidemedim. Evimizin yanında Hasyurt Karakolumuz var. Askerleri görüp, elimde bir silah olsa askere gitsem diyordum. Finike Jandarma Komutanlığına başvuru yaptığımda, silah ve askerlik özlemim gitmiş oldu. Rabbim askerlerimize zeval vermesin" diye konuştu.

Kaynak: İHA