Kırşehir TSO'dan Karayolu Taşıma Yönetmeliği Açıklaması

Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Ekicioğlu, "K" türü yetki belgeleri için alınan ücretlerde değişiklik yapıldığını bildirdi.

Ekicioğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Resmi Gazete’de yayımlanan ve yürürlüğe giren Karayolu Taşıma Yönetmeliği ile ilgili değişiklik yapıldığını hatırlatarak, yeni fiyatlandırmalar olduğunu belirtti.

Yurt içinde yük taşımacılığı yapanların almakta zorunlu oldukları "K1" ve "K3" yetki belgeleri için alınan ücretlerde indirime gidildiğini vurgulayan Ekicioğlu, şunları kaydetti:

"Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın revize ettiği Karayolu Taşıma Yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlandı. Kararda, karayolu taşımacılık faaliyetlerini Türkiye ekonomisinin gerektirdiği şekilde düzenlemesi için 'K' türü yetki belgelerinde indirim yapıldı. Alınan karar ile 'K-1' yetki belgesi 24 bin 307 liradan 10 bin liraya, 12 bin 152 lira olan 'K2' yetki belgesi 10 bin ve 12 bin 152 lira olan 'K3' yetki belgesi ise 5 bin liraya indirildi. Aynı zamanda 'K1' belgelerinde yük taşımacılığı yapan belge sahipleri için tonajlarında da indirim yapıldı. Şahısların kullandığı araçlarda 30 ton olan tonaj şartı 25 tona, şirketler de ise 110 ton olan tonaj şartı 50 tona çekilmiş oldu."

Kaynak: AA