İzmit'te Kadın Girişimcilere 450 Bin Lira Kredi Verildi

İzmit Belediyesi iş kurmak ya da işini geliştirmek isteyen 293 kadına 450 bin lira kredi verdi.

İzmit'te Kadın Girişimcilere 450 Bin Lira Kredi Verildi
Belediye Başkanı Nevzat Doğan’ın isteğiyle faaliyetine başlayan mikro kredi desteğinden yüzlerce kadın yararlanıyor. Kadıköy Mahalle Konağı içinde bulunan Mikro Kredi Şubesi, iş kurmak ya da işini geliştirmek isteyen ev hanımı kadınlara 100 ile bin lira arasında faizsiz kredi imkanı sağlıyor.

Kadın girişimcileri artmasını sağlamak ve kadınların iş hayatına atılmalarına destek olmak amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında, mikro kredi desteğiyle ilgili bilgilendirme toplantıları da devam ediyor. Son olarak belediyenin ‘Kadınlar İçin Mis Kokulu Kazançlar’ projesi kapsamında eğitim alan 25 kadına Fatma Seher Ortaokulu’nda mikro kredi bilgilendirme toplantısı yapıldı. Kendilerine sağlanan bu ekonomik destek ve bilgilendirmelerden duydukları memnuniyeti dile getiren kadınlar, “Öncelikle İzmit’te yaşadığımız için çok şanslı olduğumuzu belirtmek istiyoruz. Bizlerin gelişimini, kendi ayaklarımız üzerine durmamızı bizden daha çok isteyen, her zaman yanımızdan olan İzmit Belediye Başkanı’mıza ne kadar teşekkür etsek azdır” dediler.

2017 yılında 293 kadına 450 bin TL kredi verildiğini söyleyen belediye yetkilileri “İzmit’in her mahallesinden kadınlar bu krediye başvurabiliyor. Mikro kredi alan kadınları kredi tahsilatları için mikro kredi şubesi saha görevlileri bizzat ziyaretlerde bulunarak bilgilendirmelerde bulunuyorlar. Dar gelirli kadınların kendi kendilerine gelir getirici faaliyetlerde bulunmasına olanak sağlayan mikro krediden faydalanmak isteyenlerin kredileri 4 günlük bir eğitim sonunda teminat ve kefalet gerektirmeden veriliyor” şeklinde bilgilendirmede bulundular. Ayrıca şimdiye kadar İzmit Belediyesi’nin sağladığı mikro kredi desteğiyle kendi işini kurup, faaliyetlerini genişletenlerin de olduğu belirtildi.
Kaynak: İHA