Günaydın Açıklaması 'Üretkenliği Teşvik Edeceğiz'

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Senirkent İlçesine bağlı Gençali Köyünde düzenlenecek olan Kayısı Festivaline destek vereceklerini söyledi.

Günaydın Açıklaması 'Üretkenliği Teşvik Edeceğiz'
Senirkent İlçesine bağlı Gençali Köyü Muhtarı Musa Uysal ve beraberindeki heyet Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ı ziyaret etti. Ziyarette Muhtarı Musa Uysal, belediyenin köylerinde 30 Aralık 2017’de düzenlendiği etkinlik için Başkan Günaydın’a teşekkür etti. Başkan Günaydın’ın kayısı festivali düzenleme sözünün ardından kendilerinin de bu sözden yola çıkarak çalışma başlattıklarını belirten Muhtar Uysal, “Köyümüzde 7-8 Temmuz 2018’de kayısısı festivali düzenleyeceğiz, bu da sizlerin önderliğinde olacak. Bundan dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ise, Gençali’nin istikbalinin açık bir köy olduğunu belirtirken, köye göçün başladığını kaydetti.

İleriye dönük olarak belediyeye yetkiler verilmesi durumunda köyleri eğitim ve kültürel olarak desteklemeyi amaçladıklarını dile getiren Günaydın, köylerde tiyatrolar, konserler düzenleneceğini, kütüphaneler getirileceğini ve milli şuuru ortaya çıkaran faaliyetler düzenleyeceklerini anlattı. Avrupa köylerinde insanların nasıl çalışkan ve mutlu ise Isparta’daki köylerinde aynı yaşama zevkini tatmalarını istediklerini kaydeden Günaydın, “Köylerimizin Avrupa köylerinden daha iyi yaşamasını, eğitim almasını, köyüne hizmet vermesini istiyorum. Köy buluşmalarımızın ana hedefi budur” diye konuştu.

Gençali köyünde kayısı festivali düzenlenmesi için destek vereceklerini aktaran Yusuf Ziya Günaydın, “Gençali’mizin hedefine koşar adım gitmesini istiyoruz. 7-8 Temmuz’da kayısı festivali düzenleyeceğiz. Bazı köylerimizde işaretler var. Bu köyümüzde de ışık almaya çalışacağız. Çaltı’da sarımsak festivali yapacağız. İlimizde ilk etapta sarımsak ve kayısıyı ön plana çıkaracağız. Onlar yola çıkmışlar bizde destek vereceğiz” dedi.

Kaynak: İHA