Gebze'ye Modern Sporcu Eğitim Tesisi Yapılacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gebze’de sporcu eğitim merkezi açacak. Merkezin ihalesi yapıldı.

Gebze'ye Modern Sporcu Eğitim Tesisi Yapılacak
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kente bir eğitim merkezi daha kazandırıyor. İlki Sekapark’taki DMO binasının dönüşümü sonrasında oluşturulan Seka Sporcu Eğitim Merkezi’nin ikincisi Gebze’de yapılacak. Gebze Sporcu Eğitim Merkezi, Gebze bölgesinde yaşayan sporcuların antrenman yapacakları ve eğitim görecekleri modern bir spor merkezi olacak.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından projeyi uygulayacak firmayı belirlemek için ihale de düzenledi.

İhaleye üç firma teklif sundu. En düşük teklif 20 milyon 541 bin TL oldu. En yüksek teklif ise 21 milyon 151 bin TL olarak kaydedildi.

Gebze Hacı Halil Mahallesi’nde yapılacak olan tesis toplam 15 bin 590 metrekare inşaat alanına sahip olacak. Bodrum kat, alt zemin, zemin ve bir kat şeklinde yapılacak olan eğitim merkezi pek çok branşta eğitim verecek. Yapının alt zemin katı 3 bin 752 metrekare kullanım alanına sahip olacak. Bu bölümde kat fuayesi, güreş, judo, karate ve okçuluk salonları yer alacak. Her branş için ayrı soyunma ve duş alanları da bulunacak. Antrenör odaları ve 210 kişilik seminer salonu bu katın bölümlerinden olacak.

Yapının üst zemin katı ise 3 bin 730 metrekare ölçülerinde olacak. Bu bölümde giriş fuayesi, jimnastik, eskrim, masa tenisi, bayanlar fitness, bayanlar plates salonları yapılacak. Her branş için soyunma ve duş alanları ile gündüz bakım ve çocuk oyun alanı ile kafeterya yer alacak.

Merkezin 2 bin 502 metrekarelik birinci katında da boks, taekwondo, rezerv spor salonları, soyunma ve duş alanları bulunacak. Bu bölüm idari birimler toplantı odası ve 120 kişilik seyirci tribününü barındıracak. Bodrum kat mahallerinde ise ısıtma ve soğutma sistemleri yer alacak. Ayrıca merkez 138 araç kapasiteli otoparka da sahip olacak.
Kaynak: İHA