Gazeteciler Sorunlarını Yöneticilere Anlattı

Kırşehir Gazeteciler Cemiyeti'nin düzenlendiği programda gazeteciler sorunlarını şehrin yöneticilerine anlattı.

İkizarası Kent Park'taki bir restoranda düzenlenen toplantıda konuşan Kırşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Emin Turpçu, basının Türkiye ve Kırşehir'de büyük bir yeri olduğunu belirterek, Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı.

Yerel yayın yapan gazetelerin abone, reklam ve ilan sıkıntıları nedeniyle zor durumda olduğunu ifade eden Turpçu, şöyle devam etti:

"Kentimizdeki en büyük olumsuzluk gazeteci arkadaşların çıkardığı gazetelerin satın alınmaması. Okuyucular tarafından fazla rağbet görmemesi. Bazı kurum ve kuruluşların gazetelere abone olmaması. 2017 yılında resmi ilan fiyatlarına bir artış gelmedi. 2016 yılının fiyatıyla hala devam ediyor. Basın İlan Kurumu'nun belirlediği fiyat uygulanmadı. Bakanlar Kurulu'nun imzasından çıkmadı. 2017 resmi ilan fiyatları sabit kaldı. Gazetelerin girdileri en az yüzde 10-15 artmış iken resmi ilan artmadı."

Kırşehir'de marka olmuş kurumların yerel gazete ve televizyonlara reklam desteği sağlaması gerektiğine işaret eden Turpçu, "Yerel gazetelerin resmi ilan dışında geliri olmadığı için reklam da alamadığından dolayı şu anda zarar etmektedirler. Özel İdare, Belediye ve üniversitenin dışında başka kurum ve kuruluşların da gazetelere abone olmalarını arzuluyoruz." diye konuştu.

Kırşehir Valisi Necati Şentürk de, tüm çalışan gazetecilerin gününü kutlayarak, bugünün aynı zamanda İdareciler Günü olduğunu hatırlattı.

Şentürk, "10 Ocak sizin gününüz olduğu kadar, aynı zamanda İdareciler Günü. Gelmiş geçmiş bütün valilerin, kaymakamların günü. Sizin gününüzü kutluyorum, dolayısıyla siz de bizim günümüzü kutlayın. Her zaman söylediğimiz gibi basın ülkemizde yasama, yürütme yargıdan sonra dördüncü kuvvet. Basın aynı zamanda bir kamu hizmeti yapıyor. Doğru haber alma, doğru bilgilendirme ve halkı doğru yönlendirme gibi bir görevi var. Kurtuluş savaşında Kırşehir basını fevkalade bir doğru yönlendirme yapıyor. Milli duyguları yükseltiyor. Biz basınımızdan memnunuz, Allah da onlardan memnun olsun." şeklinde konuştu.

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci de, kente yapılan yatırımlar ve verilen hizmetlerin duyurulmasına basının büyük bir önemi olduğuna vurgu yaparak, şunları kaydetti:

"10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününüz kutlu olsun. 2018 yılı hepimize ve gazeteci arkadaşlarımıza başarı ve bereket getirir. Basın mensupları yapılan çalışmalar ve hizmetlerin bir parçası. Siz olmadan kimse yaptıklarını duyuramaz. Bu açıdan şehir için birlikte çalışmamız çok önemli. Allah birlik beraberliğimizi ve huzurumuz bozmasın."

Toplantıya, Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Kırşehir Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Osman Demir, Kırşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Halil Çalışır, haber ajansları, yerel gazete ve televizyonların yöneticileriyle çalışanları katıldı.

Kaynak: AA