Finans Sektöründe Heyecanlı Bekleyiş İçin Geri Sayım Başladı

Finansal piyasalara yönelik çözümler geliştiren Matriks Bilgi Dağıtım Hizmetleri A.Ş. 15’inci yılına finans dünyasında dengeleri değiştirecek ürünlerle girmeye hazırlanıyor. Şirketin, 17 Ocak’ta yapacağı etkinlikte; IQ ve Prime konseptlerinin yanı sıra yeni önyüzlerini, emir ve risk yönetimi altyapılarını, finansal veri ambarı ve api katmanlarını, HFT ve Algo ürünleri ile emtia ticareti altyapılarını tanıtırken, çözümlerinin blockchain ve yapay zeka etkileşimlerini anlatacak.

Finans Sektöründe Heyecanlı Bekleyiş İçin Geri Sayım Başladı
Finansal piyasalara yönelik çözümler geliştiren Matriks, 15’inci yılını yeni teknoloji ve ürünlerini tanıtacağı özel bir etkinlikle kutlamaya hazırlanıyor. Şirketin 2018 için hazırladığı ve finans piyasalarında işlem yapmanın doğasını değiştirecek ürünlerinin bütün detayları 17 Ocak’ta düzenlenecek özel etkinlikle tanıtılacak. Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ’ın da katılacağı özel etkinlikte ayrıca yapay zeka ve blockchain teknoloji sohbetleri de gerçekleştirilecek. Geceye Türk müziğinin duayen isimlerinden İlham Gencer ve Türkiye’nin en güçlü caz vokallerinden Ayşe Gencer de caz performanslarıyla renk katacaklar. Gecenin finalinde ise Ali Poyrazoğlu sahne alarak, sermaye piyasalarına farklı bir açıdan bakacak.

Hızlı, güvenilir ve doğru veri analizine erişenlerin günü artıda kapattığı şu dönem de Matriks’in geliştirdiği ’Prime’ uygulamasının kurumsal ve bireysel yatırımcıların iş yükünü daha da hafifletmesi hatta ortadan kaldırması bekleniyor.

Matriks Genel Müdür yardımcısı Cem Tutar; Prime uygulamasının borsada işlem yapan şirket ve kişilerin bu zamana kadar kendilerinin yapmak zorunda olduğu pek çok analizi sisteme ekleyerek çok daha efektif çözümler sunduğunu belirtti.

Tutar; "Prime ekranı, geçmiş fiyat hareketlerini ve mali tabloları inceleyerek, geleceğe dönük tahminlerde bulunmaya çalışan yatırımcıların kullandığı göstergelerin değişim noktalarını tespit ediyor ve kullanıcıyı uyarıyor. Ayrıca, piyasaları ilgilendiren haberlerin fiyatlar üzerindeki etkisini de analiz ediyor. Prime’ın sağladığı, sentetik emirler ve sunucu tarafında çalışan alarm mekanizmaları sayesinde yatırımcılar ekran başına kilitlenmek zorunda kalmayacak" açıklamasında bulundu.
Kaynak: İHA