Eski HDP Milletvekili Kaplan'ın Açıklaması

HDP Grup Başkanvekili Kerestecioğlu:'Burası her rengin, her kimlikten, her inançtan insanın partisidir ve o nedenle o sözler bizi karşılamıyor, hiçbir şekilde bizim düşüncelerimizi yansıtmıyor'.

HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu, eski HDP Milletvekili Hasip Kaplan'ın sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamaya ilişkin, "Burası her rengin, her kimlikten, her inançtan insanın partisidir ve o nedenle o sözler bizi karşılamıyor, hiçbir şekilde bizim düşüncelerimizi yansıtmıyor." dedi.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Parlamento Muhabirleri Derneğini ziyaret eden Kerestecioğlu, gazetecilerin çalışma şartlarındaki zorluklara değinerek, "Önemli olan özgür ve gerçekten birbirine saygılı, birbirini anlayan bir Türkiye'de beraber yaşamak. Bunun için de zaten basın özgür olmazsa hiç kimse özgür değildir." ifadesini kullandı.

Eski HDP Milletvekili Hasip Kaplan'ın sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamaya ilişkin değerlendirmesi sorulan Kerestecioğlu, bu konuda partinin gereken açıklamayı yaptığını anımsattı.

Kerestecioğlu, şöyle devam etti:

"Ama gerçekten hani o en başta söylediğimiz 'Bizler' var ya, biz oyuz yani, halen bizleriz. Dolayısıyla burası halkların kardeşliğinin partisidir. Burası her rengin, her kimlikten, her inançtan insanın partisidir ve o nedenle o sözler bizi karşılamıyor, hiçbir şekilde bizim düşüncelerimizi yansıtmıyor. Bunu da zaten partimiz açıklamasıyla ifade etti. Buna eklenecek çok fazla bir söz yok. Bir de tabii ki burası mevki partisi de değildir. Yani ben yarın olmayabilirim, başka birisi yarın olmayabilir. Bunlar, bunun için yapılan şeyler değildir. 'Buralara gelelim, bu mevkiye gelelim' diye uğraş vermiyoruz. Özgürlük, eşitlik, barış için uğraş veriyoruz. Bundan sonra da öyle yapmaya devam edeceğiz."

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin açıklamalarının, yeni bir çözüm sürecine karşı ön alma olduğu iddiası hatırlatılarak, buna ilişkin düşünceleri sorulan Kerestecioğlu, MHP'nin safını her zaman belli ettiğini, "bugün ise AK Parti'nin içerisinde erimeye yüz tutmuş bir parti olduğunu" ileri sürdü.

Kerestecioğlu, "Ama çözüm süreci dediğiniz şey, çözüm dediğiniz şey, barışa giden yol, aslında gerçekten toplumun bunu kavraması, bunu istemesi ve bunu sahiplenmesiyle yürüyecek olan bir şey. Yani bizim yapmaya çalıştığımız şey bu. Yoksa 'O göz kırptı, bu arkasını döndü, şimdi şöyle oldu, acaba bu bunu mu ima ediyor, bunu mu demek istiyor' lafları ancak insanları oyalamaktan öteye geçmez. Bu mücadeleyi, bu ülkede öncülük ederek verecek parti biziz. Yapmaya çalıştığımız şey de budur." diye konuştu.

Filiz Kerestecioğlu, "Bugün yapılacak en önemli şeyin, bütün muhalefetin susturulmaya çalışılmasına ve bunun aracı haline getirilmiş olan OHAL'e karşı hep birlikte mücadele etmek olduğunu" söyledi.

Kaynak: AA