Emniyet Müdürü Urhal'den Basın Cemiyetlerine Ziyaret

Malatya İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kapsamında Malatya’daki basın cemiyet ve derneklerini ziyaret etti.

Emniyet Müdürü Urhal'den Basın Cemiyetlerine Ziyaret
İlk olarak Malatya Gazeteciler Cemiyetini ziyaret eden Urhal, burada cemiyet başkanı Haydar Karaduman ile çalışan gazetecilerin gününü kutladı. Karaduman’a Gazeteciler Günü nedeniyle çiçek takdim eden Urhal, gazeteciliğin zor bir meslek olduğunu ifade ederek emniyet-basın işbirliği içerisinde çalıştıklarını söyledi.

Cemiyet Başkanı Haydar Karaduman ise gazetecileri unutmayan Emniyet Müdürü Urhal’a çalışan gazeteciler adına teşekkür etti.

Emniyet Müdürü Urhal daha sonra Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyetine (MGTC) ziyaret gerçekleştirdi. Burada da MGTC başkanı Kemal Deniz’e gazeteciler günü nedeni ile çiçek takdim eden Urhal, “Başkanımızın şahsında, bütün gazetecilerimizin gününü kutluyorum. Malatya ilimizin emniyetinin, asayişinin ve kamu düzenin sağlanmasında sadece bu alınan tedbir ve önlemler noktasında değil, aynı zamanda paylaşılması gereken bir sorumluluk olarak algıladığımız içinde, bütün paydaş unsurlara bize yardım ve desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Birimlerimiz, STK’larımız ve gazetecilerimiz ile alanda birlikte sürekli görev yapıyoruz. Bu anlamda tabi ki bu karşılıklı bireyi, toplumu, devleti sağlıklı objektif haberle aydınlatma noktasında olduklarından dolayı, bizlere de yardımcı olduklarından dolayı teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

MGTC başkanı Kemal Deniz ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Biz basın olarak sizden çok memnunuz. Sebebi şu. Malatya sizin döneminizde bir huzur şehri oldu. Bizim çevremizdeki illerde hadise olurken, burada sizin aldığınız önleyici tedbirlerle hadise başlamadan bertaraf ediliyor. Yakın zamanda bu bayram zamanında, bir mezarlıkta çıkan hadiseyi unutmadık. Bir şehrin belki bir bölümünü havaya uçuracak bir el yapımı bomba, araç içerisindeyken başlamadan bertaraf edildi. Bu nedenle, basın mensupları ve Malatyalılar adına ben size şahsınızda size ve mesai arkadaşlarınıza çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Kaynak: İHA