CHP Balıkesir Milletvekili Tüm Açıklaması

'OHAL, toplumu korku ve baskı ile yönetme çabasıdır. CHP olarak OHAL ortadan kalkana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz'

CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, "OHAL, toplumu korku ve baskı ile yönetme çabasıdır. CHP olarak OHAL ortadan kalkana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz." dedi.

Tüm, TBMM'de düzenlediği basın toplantısına, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlayarak başladı.

Hükümetin, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında ilan edilen olağanüstü hali (OHAL) bir kez daha uzatma kararı aldığını anımsatan Tüm, hükümetin bu kararını eleştirdi.

Tüm, OHAL ile ülkenin kanun hükmünde kararnamelerle (KHK) yönetildiğini, Meclisin etkisiz hale getirildiğini öne sürerek, "OHAL demokrasinin iflası, saray iradesinin halkın iradesinin önüne geçmesidir. Haksızlıkların, hukuksuzlukların üzerine örtme çabasıdır. OHAL, siyasi ve ekonomik kriz içinde, toplumu korku ve baskı ile yönetme çabasıdır. CHP olarak OHAL ortadan kalkana kadar mücadelemizi hayatın her aşamasında sürdüreceğiz." diye konuştu.

Tüm, OHAL sürecinde insan haklarının askıya alındığını, düşünce ve ifade özgürlüğünün ortadan kaldırıldığını iddia ederek, 1 milyondan fazla insanın bu sürecin olumsuzluklarını yaşadığını söyledi.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla gazetecilerin çalışma koşullarına da değinen Tüm, "Tutuklu gazeteciler ülkemiz adına büyük bir utançtır. Gazetecilerin özgür olmadığı ülkede halk da özgür olamaz. Tutuklu gazeteciler biran evvel özgürlüklerine kavuşmalıdır." dedi.
Kaynak: AA