'Çankırı'ya Bir De Buradan Bakın' Fotoğraf Sergisi

Çankırı'da 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla fotoğraf sergisi açıldı.

100. Yıl Kültür Merkezi'nde Çalışan Gazeteciler Derneği ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından açılan "Çankırı'ya Bir De Buradan Bakın" adlı sergide 16 gazetecinin 60 fotoğrafı bulunuyor.

Sergi açılışında konuşan Vali Yardımcı Abdullah Aslaner, basın mensuplarının günün kutladığını ifade etti.

Gazeteciler günü olmasına rağmen gazetecilerin hala çalıştığını ifade eden Aslaner, "Bayramınız, tatiliniz yok. Hatta gününüzde bile çalışıyorsunuz. O açıdan bakıldığında gazeteciliğin ne kadar zor ve meşakkatli bir meslek olduğunu anlıyoruz." dedi.

Çalışan Gazeteciler Derneği Başkanı Murat Demir ise fotoğrafın haber açısından çok önemli bir yeri olduğunu söyledi.

Haberin fotoğrafla daha değerli hale geldiğini aktaran Demir, şöyle konuştu:

"Çekilen bir fotoğraf sayfalarca yazılan haberden daha çok intiba bırakmakta. Bir çok kişi o fotoğrafa bakarak, kendi düşünce ve bakış açısına göre farklı farklı haberler yapabilmektedir. Şu kadar kaçak göçmen yakalandı haberi sıradandır. Fakat orada çekilen bir çocuğun fotoğrafına baktığınızda gözlerindeki korkuyu, acıyı ve vatan özlemini görebilirsiniz. O yüzden fotoğraf biz basın mensupları için çok önemlidir."

Konuşmanın ardından sergi açılışı gerçekleştirildi.

Açılışa, Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ayrancı, İl Genel Meclisi Başkanı Ruhi Şeker, İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, vatandaşlar ve gazeteciler katıldı.

Kaynak: AA