'Bimarhane Nisan 1919 İstanbul' Tiyatro Oyunu Malkara'da Sahnelendi

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, “Bimarhane Nisan 1919 İstanbul” isimli tiyatro oyununu Malkaralı tiyatro severlerle buluşturdu.

'Bimarhane Nisan 1919 İstanbul' Tiyatro Oyunu Malkara'da Sahnelendi
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’nın kültür ve sanat faaliyetleri kapsamında düzenlediği tiyatro oyunu Malkara Kültür Sarayı’nda sahnelendi. Düşevi oyuncuları tarafından ücretsiz olarak Malkaralılar için sahnelenen oyun ilgi ile izlendi.

Murat Can Kibiroğlu’nun yazdığı, Tiyatro Oyuncusu Cem Kaynarca’nın uyarlayıp yönettiği oyunda, Olgun Aydın, Vedat Kurtuluş Depe, Ferda Kaynar, Eray Özdal ve Mübeccel Yalçın rol aldı. Nisan 1919 yılında İstanbul’un işgali sırasında Üsküdar Toptaşı Bimarhanesi’nde (Tımarhanesinde) Ermeni, Türk, Balkan ve Rum uyruklu dört akıl hastasının başlarından geçen trajikomik hikayeyi anlatan "Bimarhane Nisan 1919 İstanbul" isimli tiyatro oyununun ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Behcet Atlı ve Belediye Meclis Üyesi Nuran Başkütük tiyatro sanatçılarına sergiledikleri güzel oyun için teşekkür ederek, çiçek takdim etti.
Kaynak: İHA