Bilecik'te Mermer Atıklarının Değerlendirilmesi Toplantısı

Bilecik'te, mermer atıklarının başka sektörlerde kullanılması amacıyla değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Vali Tahir Büyükakın, Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirilen toplantıda, yenilikçilik, ürün geliştirme, malzeme ve teknolojiye dayalı çalışmaların sabır ve emek gerektirdiğini söyledi.

Masa başında ürün geliştirilemeyeceğini belirten Büyükakın, şunları kaydetti:

''İş birliği içinde çalışmak şart. Birlikte mesai harcamak, problemi birlikte kavrayıp çözüm üretmek önemli. Yenilik tek başına anlamlı ve yeterli değil. TÜBİTAK’ın uzmanlıkları ve işletmecilik kapsamında oldukça başarılı bir çalışma yapmış. O nedenle sonuçlarını heyecanla bekliyorum. Araştırma geliştirme bölümündeki arkadaşlarımız ve üretimdeki işletmelerimiz ortak bir dil geliştirmeyi isteyecek ve başaracaklar. İnanırsanız, sabrederseniz güzel sonuçlar alacağız. Çalışmaları önemseyin ve benimseyin. TÜBİTAK ve üniversitemiz bu konuda oldukça konuya hakimler. Bu süreç eminim güzel sonuçlar doğuracak.”

Toplantı, BEBKA, TÜBİTAK ve akademisyenlerin yaptığı sunumlarıyla sona erdi. Toplantıya, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mefail Ateş, BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim, Bilecik Mermerciler Derneği Başkanı Turgut Özen ile sektör temsilcileri katıldı.

Kaynak: AA