Beykoz'da, 'Akıllı Atık Yönetimi Sistemi Projesi' Tanıtıldı

Beykoz ilçesinde, "Yaşam Kalitesi İçin Sürdürülebilir ve Akıllı Atık Yönetim Sisteminin Kurulması Projesi"nin uygulanmaya başlaması dolayısıyla tanıtım toplantısı düzenlendi.



İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) 2016 Yılı Yenilik ve Yaratıcı İstanbul Mali Destek Programı kapsamında desteklenen, Beykoz Kaymakamlığı'nın proje ortağı ve Yön Temizlik ile Beykoz Muhtarlar Derneği'nin iştirakçi olduğu projeyle atık yönetiminin coğrafi bilgi sistemine entegre edilmesi ve ilçe halkının interaktif katılımıyla atıkların yüksek verimde toplanması hedefleniyor.

Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen tanıtım toplantısına, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Belediye Başkan Yardımcıları Salim Öztürk, Tacettin Aksu, Yakup Özbek, İSTKA İzleme Uzmanı Nesrin Gencer, Beykoz Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Nihat Mutlu, YÖNTEM Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf İyilik, muhtarlar, uzmanlar ve çevre mühendisleri ile diğer ilçelerin temizlik ve çevre koruma müdürleri katıldı.

Toplantıda, yetkililerce projenin içeriğine ilişkin bilgi verildi.

Bu arada, proje çerçevesinde kurulan "https:/ecevre.beykoz.bel.tr/tr" portalı üzerinden araç güzergahları, konteyner ihtiyaçları ve dağılımı, sefer saatleri optimize edilerek katı atıkların yüksek verimle toplanması sağlanacak, ilçe sakinleri bu portal üzerinden çevre hizmetleriyle ilgili her türlü bildirim, talep, şikayet ve önerilerini iletebilecek.

Kaynak: AA