Başkan Tutal, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Konya’nın Seydişehir İlçe Belediye Başkanı Mehmet Tutal, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle ilçede görev yapan ulusal ve yerel basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Başkan Tutal, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi
Objektif ve adil haber çıkartma noktasında gazeteciliğin zor bir meslek olduğunu belirten Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, “Emekçilik zor iş, çalışmak zor iş ancak gazetecilik gerçekten daha da zor. Bu zor işi başarabilen gazetecilerimizi tebrik ediyor, teşekkür ediyorum. Seydişehir kültürüyle, eğitim seviyesiyle,sosyal yapısı, basın kalitesiyle öne çıkan ve farklılığı olan bir ilçe. Bundan dolayı ilçemizle gurur duyuyoruz. Hayırda yarışmak vardır. Güzel olan şeylerde ilçemize kazanımlar sağlayacak her şeyle yarışmaya hazırız, yarışıyoruz da elhamdülillah. Ben gazetecilerimize teşekkür ediyorum. Gazeteciler bizim gözümüz kulağımız gibidir. Bizlerin göremediği, duymadığı konuları bizlere iletme adına basın yayın organlarını görüyoruz. Yapıcı olan eleştirileri alıyoruz, değerlendiriyor, hasbihal ediyoruz. Sizlerin görüş ve düşünceleri bizim için bir rehberdir. Yapılması gereken ve müdahale gereken konuları değerlendiriyoruz. Yapıcı eleştiriler öneriler ve tavsiyeleri önemsiyoruz. Ben bu bağlamda ilçemizde ki gazetecilere teşekkür ediyor ve 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününüzü kutluyorum” şeklinde konuştu.

Seydişehir’in kendisinde önemli bir yeri olduğunu kaydeden Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir ise, "Seydişehir gazete sayımızla birlikte ilk yerel televizyon kurulan ilçelerden bir tanesi. Ayrıca siyasi görüşleri farklı olsa da Seydişehirli arkadaşlarım, Seydişehir’i ilgilendiren, ülkeyi ilgilendiren konularda hep birlik içinde hareket ediyor. Son zamanlarda uluslararası arenada Türkiye en çok gazetecinin tutuklu olduğu ülke olarak gösteriliyor. Ancak bu tutukluları ayırmak gerekiyor. Vatanın birliğini ve bütünlüğünü tehdit eden terör örgütlerine destek veren her kim olursa olsun arkasında durmayız” dedi.

Seydişehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Saylam, her yıl 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde ilçede görev yapan basın mensuplarının onuruna yemek veren Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal’a teşekkür etti. Demokrasilerin en önemli unsurunun özgür gazetecilik olduğunu kaydeden Saylam, ”Hem ülke yönetiminde, hem de ilçe yönetiminde gazeteciliğin mutlaka önemli bir yeri vardır. Gazeteciliğin olmadığı bir ülkede demokrasiden bahsedilemez. Bir ilçenin ekonomisinin büyüklüğü o ilçenin medyasının büyüklüğüyle eşdeğerdir. Seydişehir’in büyümesi için de son yıllarda büyük atılımlar gerçekleşti. Biz de bu konuda üzerimize düşen neyse yapmak istiyoruz. Bu büyümenin hem medya, hem de gelişim ve dönüşüm açısından daha yüksek seviyede olmasını arzu ediyoruz. Daha kolay bir çalışma ortamında mesleklerini icra etmeleri dileğiyle, tüm meslektaşlarımın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü kutluyorum” diye konuştu.

Programda basın mensuplarına ilçeye yapmış olduğu yatırımlar, çalışmalar ve yapmayı hedeflediği projeler hakkında bir sunum gerçekleştiren Başkan Tutal, basın mensupları ile birlikte Seydişehir’in sorunları ve yapılması gerekenler hakkında fikir alış verişinde bulundu.

Adile Baysal Kültür ve Sanat Evinde düzenlenen programa, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, İlçe Emniyet Müdür Vekili Kasım Özdemir, Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir, Seydişehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Saylam, Belediye Meclis Üyeleri ve basın mensupları katıldı.

Kaynak: İHA