Başkan Kutlu Ve Eşi Görme Engellilerin Hayallerini Gerçekleştirdi

Adıyaman Belediye Başkanı Fehmi Hüsrev Kutlu ve eşi Fulya Kutlu, 7-14 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilen Beyaz Baston Körler Haftası dolayısıyla evlerinde ziyaret ettikleri görme engelli çocuklara oyuncak ve çalışma masalarını hediye etti.

Başkan Kutlu  Ve Eşi Görme Engellilerin Hayallerini Gerçekleştirdi
Adıyaman Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu ve eşi Fulya Kutlu, dünyada her yıl Ocak ayının ikinci haftası olan 7-14 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilen Beyaz Baston Körler Haftası münasebetiyle ağır görme kusuru olan çocukları evlerinde ziyaret etti.

Eğitimlerini Gazi İmam Hatip Ortaokulu bünyesinde oluşturulan Kaynaştırma Eğitimi ile sürdüren ağır görme kusurlu miniklerden Aziz Kizir, Arda Delibaş, Abdurrahman Eren Uçar ve Fatma Nisa Demirbay’ı evlerinde ziyaret eden Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu ve eşi Fulya Kutlu, daha önce çocukların hayalini kurduğunu belirttikleri oyuncaklar ile birlikte her çocuğa bir çalışma masası ve koltuğu hediye etti.

Başkan Kutlu ve eşinin getirdiği uzaktan kumandalı arabayı dokunarak inceleyen Aziz Kizir ile Arda Delibaş’a arabanın rengini ve şeklini Başkan Kutlu’nun eşi Fulya Kutlu i tarif ederek anlatmaya çalıştı.

Uzaktan kumandalı helikopter hediye edilen Abdurrahman Eren Uçar ise çok istediği helikopteri kendisine hediye eden Belediye Başkanı Kutlu ve eşine teşekkür etti.

Ziyarette bir açıklama yapan Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, 7-14 Ocak tarihleri arasında gerçekleşen Beyaz Baston Körler Haftası dolayısıyla bu yıl ağır görme kusurlu öğrencileri evlerinde ziyaret ettiklerini dile getirerek, “Daha önce arkadaşlarımız tarafından en çok istedikleri şey sorulan öğrencilerimizin istediği oyuncakları ve bunun yanında daha rahat çalışabilecekleri çalışma masası ve koltuğunu kendilerine hediye ettik. Görmeseler bile kendilerine hediye edilen oyuncaklara dokunarak mutlu olan bu güzel kardeşlerimizin güler yüzü de bizleri mutlu etti. Rabbimden tüm engelli kardeşlerimize şifa, ailelerine de güç kuvvet vermesini diliyorum” diye konuştu.

Adıyaman Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Komisyonu Başkanı Mehmet Tunç’un da yer aldığı ziyarette ağır görme kusurlu öğrencilerin kardeşlerine de oyuncak ve çeşitli hediyeler vererek, aileleriyle sohbet eden Kutlu çifti, yapabilecekleri bir şey olduğunda ellerinden geleni her zaman yapmaya hazır olduklarını belirttiler.
Kaynak: İHA