'Balkonda Korumasız Duran Kombi Yüzde 10 Isı Kaybına Neden Oluyor'

Doğalgaz kombisinin balkonda, soğuğa karşı korumasız olmasının ısı kaybına neden olduğu belirtiliyor.

'Balkonda Korumasız Duran Kombi Yüzde 10 Isı Kaybına Neden Oluyor'
Doğalgaz tesisat teknikeri Yahya Gezer, doğalgaz kombisinin balkonda korumasız olmasının yaklaşık yüzde 10 ısı kaybına, bu kaybın da faturaya ciddi şekilde yansıdığını belirtti.

15 yıldır doğalgaz tesisat bakım ve onarım işi yapan Gezer, "Kombinin açık balkona konmasının sakıncaları vardır. Kombi yandığı zaman ısıttığı enerjinin belli bir bölümünü havaya verir. Diyelim ki, kombinizi 50 derece sıcaklığa ayarladınız. Bu 50 derece peteğe gitmiyor. Yaklaşık yüzde 10 ısı kaybı oluyor. Peteklere 40 derece geliyor. Bu yüzden kominin etrafını güzel korumak lazım. Ya balkonu kapatmak lazım ya da plastikle kombiyi kapatmak lazım. Hazır satılan dolapları takabilirler fakat izolasyon olmadan olmaz. Verim alınmaz. Isı kaybı yaşanır" dedi.



"Petek temizliği önemli"

Petek temizliğinin önemine dikkat çeken Gezer, "Yyaklaşık 3-4 yıldan sonra sürekli tesisatta kalan su zamanla ağırlaşıyor, çamurlaşmaya başlıyor. Petek ısınmamaya başlıyor. Siz kombiyi yükseltseniz de petekler ısınmıyor. Isının yarısı petekte durur. Peteğin alt tarafları ısınmaz. Randıman alamazsınız, faturalarınız kabarık gelir. Hem de ısınamazsınız" ifadelerini kaydetti.

Kaynak: İHA