Akşener, Çankırı'da Parti Binasının Açılışını Yaptı

Akşener: 'İttifak ile ilgili düşünsek düşünsek Demokrat Parti ve Saadet Partisi'yle yan yana gelmeyi düşünürüz'.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Çankırı'da partisinin Namık Kemal Parıltılı Sokak'taki il başkanlığının açılışını yaptı.

Parti binası önünde vatandaşlara hitap eden Akşener, daha sonra binanın açılışını gerçekleştirdi.

Açılışın ardından parti binasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Akşener, soğuk havaya rağmen coşkuyla karşılandığını söyledi.

Bir gazetecinin, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili açıklamasını nasıl değerlendirdiği sorusu üzerine Akşener, Bahçeli ve Erdoğan'ın iş birliği yapmasını saygıyla karşıladığını söyledi.

İYİ Parti'yi CHP ve HDP ile yan yana getirme çabasını "çirkin, saygısız ve ayıp" bulduğunu belirten Akşener, "Bugüne kadar İYİ Parti Genel Başkanı olarak benim ağzımdan bir siyasi partinin aldığı karara yönelik akıl fikir verecek bir cümle çıkmadı. Sayın Bahçeli bize akıl verme mevkii de değil. Dolayısıyla o bir karar vermiştir ona saygı duyuyoruz. Bizim ne yapacağımıza başkası karışamaz." dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde kendisinin aday olacağını vurgulayan Akşener, şöyle konuştu:

"İttifak yaparak seçime gitmeyeceğiz. İYİ Parti böyle gidecek. İttifak ile ilgili düşünsek düşünsek Demokrat Parti ve Saadet Partisi'yle yan yana gelmeyi düşünürüz. Bir görüşmemiz de yok bu anlamda. Dolayısıyla ne CHP ne diğer partiyle birlikte seçime gitme gibi bir birlikteliğimiz olamaz. Milletvekilliğine de kendi başına girecek İYİ Parti. Milletimizin, sizlerin teveccühü ne olacaksa biz de ona saygı duyacağız ama İYİ Parti'nin çok iyi sonuç alacağını düşünüyoruz."

Erken seçim hakkındaki düşüncelerini de dile getiren Akşener, "Benim öngörüm 15 Temmuz 2018'de, bu bir bilgi değil bu bir öngörüdür, genel seçim ve partili cumhurbaşkanlığı seçimini yapar diye düşünüyorum." ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA