Yardıma Muhtaç Çocuklar İçin Denize Girdiler

Muğla’nın Fethiye ilçesinde yaşayan yabancı uyruklu vatandaşlar, yeni yılın ilk gününde yardıma muhtaç çocuklar için Çalış Plajı’nda denize girdi.

Yardıma Muhtaç Çocuklar İçin Denize Girdiler
Çalış Children, Charity Animal Aid adlı derneklere maddi destek sağlamak amacıyla bir araya gelen yerleşik yabancılar, yardıma muhtaç çocuklar, sokak hayvanlarına bağış toplamak için renkli kostümlerle dakikalarca suyun soğukluğuna aldırmadan denizde yüzdü.

Giydikleri renkli kostümlerle Çalış Plajı’nda bir araya gelen çoğu İngiliz uyruklu yabancılar, denize koşarak hem yeni yılı kutladılar hem de yardıma muhtaç Türk çocuklarına ve sokak hayvanlarına destek için denizde yüzdü. Çalış Çocuklara Yardım Derneği organizasyonu için bir araya gelen yabancılar, yardıma muhtaç çocuklar, engelli çocuklar ve hayvanlar için bağış topladı.

2018 yılına Fethiye’de giren çoğu İngiliz çok sayıda yerleşik yabancı, plajdaki restoranların önünde toplandı. 007 James Bond’tan deniz kızına, Elf’ten Yunus Dizzy’e çeşitli kostümler giyen 50 ile 70 yaş arasındaki 11 yerleşik yabancı, el kumsaldan ele tutuşarak çığlıklar atarak denize koştu. Denizde yaklaşık 10 dakika boyunca yüzen ve yeni yıl şarkıları söyleyen grup, aynı şekilde yine denizden koşarak çıktı.

Organizasyon düzenleme komitesinde yer alan Çalış Çocuklara Yardım Grubu Yönetim Kurulu üyesi İngiliz uyruklu Cathy Harrolser, "Yeni yılı karşılamak ve çocuklara yardım amacı ile bu etkinliği geleneksel olarak her yıl düzenliyoruz. FETAV ile birlikte işitme cihazı, tekerlekli sandalye ve diğer ihtiyaçlara yönelik ihtiyaç sahibi çocuklara ulaşıyoruz. Daha çok sağlık problemi olan çocuklara ve önemli eksiklikleri olan okullara destek oluyoruz. Bu yıl da aynı şekilde her şey çocuklar için yapılmıştır" dedi.

Renkli kostümler giyerek denize giren İngiliz uyruklu Deslee Sarıoğlu, Caroline Mcguire ve Garath Patten ise, "Türkiye’de yeni yıla girmek çok güzel" diyerek, "Burası bizim evimiz. Fethiye’de çok mutluyuz. Bugün de çocuklar için denize koşup girdik" ifadelerine yer verdiler.
Kaynak: İHA