Sanayiye Yeni Bin Teknik Eleman

Sanayicinin en büyük sorunlarından birisi olan ara teknik eleman açığını kapatmak için düzenlenen kurslarla, sektöre yeni bin teknik eleman kazandırılacak.

Sanayiye Yeni Bin Teknik Eleman
Gıda, plastik, ambalaj lojistik ve beyaz eşya başta olmak üzere birçok alanda üretim yapan firmalara endüstriyel eğitim ve danışmanlık hizmeti veren Garanti Eğitim CEO’su Gürcan Akçay, Türkiye’de ilk kez norm kadro analizi yaptıklarına dikkat çekerek, “Ölçüm yapılan proseste ideal olarak kaç kişinin çalışması gerektiğini bununla birlikte ideal üretim kapasite değerlerini tespit edebiliyoruz. Sistem bu analizleri yaparken çalışanları bir robot olarak değil, çalışma şartlarını yani sıcaklık, toz, nem, gürültü ve ağırlıkları göz önünde bulundurarak, yorulma oranı hesabını da yaparak sonuç raporunu oluşturuyor” dedi.

2018’de Katar’da Ortadoğu ofislerini açacaklarını belirten Gürcan Akçay, “Ortadoğu ofisimizi 2018’in ilk çeyreğinde açmış olacağız. Avrupa’nın cazibesi bitti. Artık Dubai, Katar, Suudi Arabistan hedef pazar. Planeteach Markası ile 2018’in ikinci yarısında dünyanın birçok ülkesinde eğitim organizasyonları yapmaya başlayacağız. İlk olarak belirlediğimiz 15 ülkede aktif olarak çalışmaya başlayacak sistemde ülkelerin konularında uzman ve kişisel marka haline gelmiş eğitmenler ile büyük eğitim organizasyonlarına hazırlanıyoruz” diye konuştu.

Akçay, "Türkiye’de personel sayılarında yüzde 20-25 arasında bir fazlalık var. Gereksiz iş gücü basit gibi dursa da aynı iş iki kişiye verildiğinde işlerin ortada kaldığını gözlemliyoruz, bu da riskli bir durum. Şirketlerin bu yıl maliyet düşürücü projelere yönlendiklerini gözlemledik. Firmalara kârlılıkta yüzde 3 ile yüzde 30 arası verimlilikte ise yüzde 20 ile yüzde 80 arasında artış sağlıyoruz” dedi.

2017’de gıda, madencilik ve enerji sektörlerinde özel projeler gerçekleştirdiklerini anlatan Akçay, “Firmalar özellikle maliyet avantajı yaratan projelere ilgi duyuyorlar. Bu kapsamda yaptığımız kayıp analizi projeleri ile enerji, işgücü ve hammadde kayıplarını tespit ederek, gözlemlediğimiz sorunlara getirdiğimiz çözüm önerilerinin uygulanmasını takip ettik. Uzun dönemli bu projelerimizin en kısası 20 hafta sürdü. Sektördeki talebi karşılama noktasındaki çalışmalarımız kapsamında ekibimizde ciddi oranda artış sağlamayı planlıyoruz. Bu bağlamda da son üç yıldır yakaladığımız yüzde 100 büyüme oranını daha yukarıya taşımayı hedefliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA