Yeni Eğitim Öğretim Yılı Öncesi Güvenlik Toplantısı Yapıldı

Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde yeni eğitim öğretim yılı öncesi okullarda güvenliğin azami ölçüye çıkarılması ve kent güvenlik yönetim sistemine entegrasyonu ile uyuşturucu ve uyarıcı maddelerle mücadele toplantısı yapıldı.

Yeni Eğitim Öğretim Yılı Öncesi Güvenlik Toplantısı Yapıldı
Birecik Enver Nebihe Karaata Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıya, Birecik Kaymakamı Kadir Perçi, Birecik İlçe Jandarma Komutanı Harun Çetinkaya, Birecik İlçe Emniyet Müdür Vekili Bayram Akşit, ilçe milli eğitim şube müdürleri, kurum amirleri, okul müdürleri, öğretmenler, muhtarlar ile okul aile birliği üyeleri katıldı.

Birecik Kaymakamı Kadir Perçi’nin başkanlık ettiği toplantıda konuşan Birecik İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Tavacı, ilçedeki eğitim kurumları hakkında bilgi verdi. 2019 yılına kadar ilçenin bütün okullarının normal eğitime geçeceğini söyleyen Tavacı, bu doğrultuda yatırım planlamasının yapıldığını, kırsal mahallelerde 7 okulun ihale aşamasına geldiğini, ilçe merkezinde ise 9 okulun iş ve işlemlerini tamamlanarak dosyalarının Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderildiğini ifade etti.

Birecik’te şuan 995 derslik, derslik başına düşen öğrenci sayısının 28 olduğunu, yatırım planlamasının tamamlanması ile birlikte derslik sayısının bin 281’e çıkarılacağını, derslik başına düşen öğrenci sayısının ise 22 olacağına değinen İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Tavacı, kırsal kesimlerde de planlanan 7 okulun hayata geçirileceğini söyledi.

Bin 47 öğrencinin taşımalı eğitim kapsamından çıkarılarak kendi yerleşim yerlerinde eğitim göreceklerini de belirten Tavacı, bunun devlete katkısının 2 milyon 500 bin lira olacağını hatırlattı.

Toplantıda Birecik Kaymakamı Kadir Perçi ise, öğrencilerin güven ve huzur içerisinde eğitim - öğretim görmelerini sağlamak için bütün imkanları seferber edeceklerini vurguladı. Kaymakam Perçi, Birecik’te yapılacak eğitim yatırımlarında büyük desteği ve katkısı bulunan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’ya da teşekkür etti.
Kaynak: İHA