Trabzon Büyükşehir Belediyesi 60 Branşta Kurs Açacak

Trabzon Büyükşehir Belediyesince 2017-2018 eğitim-öğretim döneminde 60 branşta açılması planlanan eğitim, sanat, spor ve meslek edindirme kursları için ön kayıtlar başladı.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Ortahisar Halk Eğitim Müdürlüğü, Trabzon Olgunlaşma Enstitüsü, Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü ile ortaklaşa açtıkları kurslara vatandaşların ilgisinden oldukça memnun olduklarını ifade etti.

Başkan Gümrükçüoğlu, 2017-2018 eğitim-öğretim yılında açılacak kurslara yoğun talep olacağına inandığını ifade ederek, eğitim, sanat, spor ve meslek edindirme branşlarında düzenlenecek kurslara katılmak isteyenlerin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığına ön kayıt için başvuru yapabileceklerini kaydetti.

Gümrükçüoğlu, 2016-2017 eğitim-öğretim yılı başında Ayasofya El Sanatları Merkezini hizmete sunduklarını anımsatarak, çeşitli branşlarda el sanatları kursu düzenlediklerini, kursiyerler tarafından üretilen el emeği, göz nuru ürünleri teşhir edebilmeleri ve satışını yapmaları için satış yerleri oluşturarak Trabzonluların beğenisine sunduklarını vurguladı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesince 2016-2017 sezonunda yetişkinlere yönelik Ayasofya El Sanatları Merkezi, TRAMEK, Kalkınma Mahallesi Gençlik Merkezi, Muhammet Fatih Safitürk Kent Konağı, Esentepe Çocuk ve Gençlik Eğitim Merkezi ile Erdoğdu Gençlik Merkezi'nde 85 farklı branşta 302 kurs açılmış, bu kurslara 6 bin 826 kişi katılırken 4 bin 821 kursiyer başarılı olarak sertifika almaya hak kazanmıştı.

Kaynak: AA