Tanrıkulu Hakkında Suç Duyurusu

AK Parti Güzelbahçe İlçe Başkanı Vasfi Çakıroğlu, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu hakkında terörle mücadelede kullanılan silahlı insansız hava araçlarıyla (SİHA) ilgili açıklamaları nedeniyle suç duyurusunda bulundu.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına yapılan başvuruda Tanrıkulu'nun TBMM'de düzenlediği basın toplantısındaki SİHA ile ilgili sözleri hatırlatılarak şunlar kaydedildi:

'Şüpheli tarafından yapılan basın toplantısındaki iddiaların kanıtının olmadığı, salt söze dayandığı, aradan geçen zamanda insan hayatı gibi en kıymet verilen değerin yok edildiğine dair bulgu olmadan açıklamada bulunulduğu tartışmasızdır.

Şüphelinin silahlı insansız hava araçlarını bir şekilde suçlamaya çalışırken, terörle yapılan mücadeleden incindiği apaçık ortadadır. Herkes inanç ve siyasi fikir bakımından hürdür. Ancak geçen sene PYD mensubu bir teröristin cenazesine katılmasıyla milli aidiyeti sorgulanır olan şüphelinin artık ordumuzu aşağılayıcı ve hükümetimizi ülkemizde ve dış dünyada küçük düşürücü açıklamalarıyla sürekli suç işlemesini müvekkilimizin kabul etmesi de beklenemez beklenmemelidir.'

Başvuruda Tanrıkulu'nun 'Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Devletin kurum ve organlarını aşağılama' ve 'Devlete karşı savaşa tahrik' suçlarını işlediği belirtildi.

Kaynak: AA