Siirt'te Okul Güvenliği Toplantısı

Siirt'te, yeni eğitim öğretim yılı dolayısıyla 'Okul Güvenliği ve Uyuşturucu ile Mücadele Toplantısı' düzenlendi.

Vali Ali Fuat Atik'in başkanlığında Valilik Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıda, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve Halk Sağlığı Müdürlüğünce alınacak tedbirlerle ilgili sunum yapıldı.

Vali Atik, toplantıda yaptığı konuşmada, yeni eğitim öğretim yılının bütün eğitim kurumlarında huzurlu bir ortamda gerçekleşeceği ve başarılı bir neticenin alınacağı bir yıl olmasını diledi.

Çocukları suça iten sebepler ve buna sebep olanlar kişilerle ilgili değerlendirmelerin yapılması gerektiğini ifade eden Atik, 'Geleceğimiz olan çocuklarımıza sahip çıkmak zorundayız. Bu konuda okul müdürlerimize eğitimcilerimize, güvenlik birimlerimize çok ciddi görevler düşüyor. Eğitim öğretim yılı başladığı zaman tüm okullarımızda gerekli kontrol ve denetimleri yapacağım. İnternet kafelerin denetimi, sigara içme veya çocuklarımızı zararlı alışkanlıklara alıştıran okul çevresinde okulla ilişkisi olmayan kişilerin kesinlikle buralardan uzaklaştırılması ve gereken tedbirlerin alınması gerekir.' dedi.

Okul kantinlerini denetleyeceğini ve buralarda satılması yasak olan ürünlerin tespiti halinde ilgililer hakkında işlem yapacağını belirten Atik, çocukların sağlığı ve güvenliğinin her şeyden daha önemli olduğunu vurguladı.

Uyuşturucu ve madde bağımlılığı konusunda çalışmaların hassasiyetle sürdürüleceğini aktaran Atik, şunları kaydetti:

'Eğer bir çocuk okul çağlarında uyuşturucuya başladıysa burada hepimizin hem görev hem de vicdani sorumluluğu vardır. Eğer bir çocuk zararlı ideolojik fikirlere okul hayatında başladıysa bu vebal okul müdürü, öğretmenleri ve bizlerindir. Demek ki görevimizi yapmıyoruz. Öğrencilerimize sahip çıkalım. Bakın Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanı bu konuyu kendisine dert edinmiş ve iyi ki de dert edinmiş. Elimizdeki istatistiklere baktığımızda hiç iyi bir durumda olmadığımızı görüyoruz. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızı hain terör tuzaklarından hep birlikte kurtarmalıyız. Terörle her türlü etkin mücadelemiz kararlılıkla devam ediyor. Terörle mücadele sadece güvenlik güçlerinin işi değil, biz aslında terörle mücadeleye okullarımızda başlamalıyız.'

Toplantıya, Siirt Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, Vali Yardımcısı Bünyamin Kuş, İl Jandarma Komutanı Albay Kemal Benek, İl Emniyet Müdürü Mustafa Tokyay, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yetkilileri, okul aile birliği başkanları ile mahalle ve köy muhtarları katıldı.

Kaynak: AA