Siirt'te Eğitim Bir-Sen İl Divan Kurulu Toplantısı

Siirt'te Eğitimciler Birliği Sendikası'nın (Eğitim Bir-Sen) İl Divan Kurulu Toplantısı düzenlendi.

Sendikanın toplantı salonunda düzenlenen toplantıya katılan Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı, Suriye, Irak ve Afganistan'da sıcak çatışmaların yaşandığını ve buna da Budistlerin de dahil edilmesiyle Mynmar üzerinden bir sıcak çatışma ortamı oluşturulmaya çalışıldığını söyledi.

Bu tarihi süreçte sivil toplum örgütü olarak ciddi şekilde inisiyatif almaları gerektiğini ifade eden Çakırcı, 'Bu inisiyatif alışımız son 3 yıldır özellikle yurt dışına açılımlar sergileyerek ve bizimle aynı vicdanı taşıyan oradaki sivil toplum ve bizimle aynı safta durabilen sendikalarla iş birliği yaparak bu oluşan küresel dalgaya karşı yeni bir dalga oluşturma çabası içerisindeyiz. Tabi bunu sivil toplum örgütleri olarak bizlerin yapması gerekiyor ve hamdolsun bugün 3 yıl içerisinde yaptığımız çalışma küçümsenecek bir çalışma değildir.' dedi.

Yurt dışında sendika ve sivil toplum örgütlerinin duruşuna baktıklarında bir yerden cesaret aldıklarını hissettiklerini belirten Çakırcı, onların Türkiye'deki cesur insanların cesaretinden cesaret aldıklarını gördüklerini aktardı.

Sendika olarak her zaman iri ve diri olmaları gerektiğinin farkında olduklarını dile getiren Çakırcı, şunları kaydetti:

'Bunun yanında uluslararası arenada da öncülük etmek gibi bir mecburiyetimiz var. Bizim sorumluluğumuz büyük. Bu ülkede yetişecek olan çocukları biz yetiştirmeliyiz. Onlara vaktimizden daha fazla vakit ayırmalıyız ve bu yönde de her ilde gençlerimize kitap okumaları projeler gerçekleştiriyoruz.'

Eğitim Bir-Sen Siirt Şube Başkanı Murat Şeker de kentte yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Kaynak: AA